Mestiksen pudotuspelit ovat lähteneet odotetun kuumissa tunnelmissa liikkeelle. Erityisesti otsikossa on ollut tuomaritoiminta, mikä tuntuu herättäneen normaaliakin enemmän pulinaa.

TUTO Hockeyn päävalmentaja Juhani Tamminen on ollut asiassa eniten äänessä. Kokenut kiekkomies jatkoi tuttua kritiikkiä keskiviikkona.

– Paljon on tapahtunut, mutta mikään ei ole silti muuttunut. Olen yrittänyt herättää keskustelua tuomaritoiminnan tasosta ja laadusta, mutta tekeminen on säilynyt täysin samanlaisena, Tamminen jyrähti Unibetille.

– Suoraan sanottuna olen tästä asiasta h-vetin huolestunut enkä pelkää käydä tätä keskustelua ääneen edes pudotuspelien keskellä.

Tamminen kertoi, etteivät mahdolliset sanktiot pelota.

– En todellakaan pelkää toimitsijakieltoa. Ei minulla ole aikaa murehtia sellaisia asioita. Jos joku haluaa antaa minulle toimitsijakieltoa, niin olkoot sitten niin.

Asenne ei kunnossa

Mikä tuomarityöskentelyssä on sitten eniten vialla?

– Yksi asia ylitse muiden: asenteellisuus. Tuntuu, ettei kukaan isoista herroista kiinnitä huomiota tuomarityöskentelyn laatuun. Nyt on käynyt valitettavan usein niin, että erotuomarit kuittaavat ottelupalkkionsa ennen peliä ja hommat kaukalossa hoidetaan sitten vähän sinnepäin.

– Pelaajat eivät toimi noin, sillä heillä on ammattitaitoa. Missä on tuomarien ammattitaito, Tami kyselee.

Kokenut kiekkokäskijä ihmettelee ennen kaikkea tuomareiden heikkoa tasoa kevään tosipeleissä.

– Ei voi mennä niin, että tuomari tulevat sotkemaan esimerkiksi Mestiksen pudotuspelejä. Kaukaloon luistelee kaksi hyvin valmistautunutta joukkuetta, niin eikö kaiken järjen mukaan myös tuomarien pitäisi olla edes jollain tavalla valmiita otteluun? Tässä pelataan kuitenkin isoista asioista.

TUTO ja Peliitat pelaavat sarjan viidennen ottelun perjantaina. Ottelusarja on tilanteessa 2-2.