Sean Bergenheim ei edusta Suomea Sotshin olympiajäällä. Suomalaislaituri haluaa keskittyä tauon aikana kuntouttamaan itseään NHL:n kevätkautta varten. Bergenheim toivottaa leijonille parasta onnea kisoihin.

Kun Mikko Koivu ja Valtteri Filppula jäivät pois olympialaisista, moni uskoi Bergenheimin liittyvän Suomen joukkueeseen. Puolentoista vuoden tauolta tällä kaudella NHL:ään loukkaantumisten vuoksi palannut jokerikasvatti haluaa kuitenkin keskittyä tauolla kuntoutukseen.

– Olisi ollut hieno pelata olympialaisissa, mutta kropan kunto estää matkan. Sanoin jo joki aikaa sitten, että tarvitsen tauon kuntouttamiseen, jotta pääsen parempaan kuntoon leikkausteni jälkeen. Tavoite on pelata paremmassa kunnossa NHL:ssä, Bergenheim sanoi hetki sitten SuomiKiekko-sivustolle.

– Päätös on itsellenikin kova pettymys. Pitää kuitenkin muistaa, että tämä vuosi on ollut minulle hyvä, kun olen pystynyt leikkausten jälkeen palaamaan NHL:ssä hyvälle tasolle. Matkaa täyteen kuntoon on kuitenkin vielä ja kuntoutankin itseäni joka päivä, Bergenheim lisää.

Bergenheim toivoo joukkueelle parasta menestystä.

– Puhuin asiasta Erkan (Westerlundin) kanssa hyvässä hengessä. Mitään kitkaa ei ole ja toivotan joukkueelle paljon onnea kisoihin, Bergenheim totesi.

Tommi Seppälä, San Jose
Twitter: @TommiSeppala