Jääkiekon MM-kisat polkaistaan käyntiin perjantaina 10. huhtikuuta Tshekissä. Tänä vuonna turnauksessa on mukana poikkeuksellinen kattaus pelaajia maailman huipulta.

Tässä artikkelissa esittelemme MM-kisojen kolme parasta maalivahtia.

3. Philipp Grubauer, Saksa

Philipp Grubauer nauttii Seattle Krakenissa 5,9 miljoonan dollarin vuosipalkkaa eikä syyttä suotta. Hän oli aikanaan erinomainen Colorado Avalanchen tolppien välissä ja oli NHL:n kärkimaalivahteja torjuntaprosentilla mitattuna. Viime vuodet Seattlen heikommassa joukkueessa eivät ole olleet yhtä menestyksekkäitä. Tällä kaudella Grubauer pelasi 36 NHL-ottelua torjuntaprosentilla 89,9.

2. Jordan Binnington, Kanada

Stanley Cup -voittaja Jordan Binningtonin ura on ollut kovassa laskussa vuonna 2019 voitetun mestaruuden jälkeen – tai oli ainakin ennen tätä kautta. Päättyneellä kaudella Binnington nosti tasoaan huimasti ja esiintyi 57 ottelussa torjuntaprosentilla 91,3. Kanadalaisvahti tunnetaan myös melkoisena kuumakallena, joka haastaa riitaa koko vastustajan joukkueen kanssa, jos koppi ei tartu. Binnington voi siis tuoda kisoihin hienojen otteiden lisäksi myös paljon viihdearvoa.

1. Filip Gustavsson, Ruotsi

Ennen kauden alkua Filip Gustavssonia pidettiin yhtenä ennakkosuosikkina NHL:n parhaaksi maalivahdiksi, mutta vuosi oli ruotsalaiselle todella vaikea. Osin siitä voi syyttää Gustavssonia itseään, osin Minnesotan surkeaa puolustusta. Taidot eivät ole kuitenkaan mihinkään kadonneet yhdessä vuodessa. MM-kisoissa Ruotsin timanttisen puolustuksen takana Gustavsson saa mahdollisuuden loistaa ja näpäyttää epäilijöitään.