JYP voitti lauantaina HPK:n Liigassa numeroin 2-1. HPK johti ottelua kahden erän jälkeen, mutta JYP nousi päätöserässä rinnalle ja ohi.

HPK jäi ensimmäistä kertaa ilman pisteitä uuden päävalmentajansa Mikko Mannerin alaisuudessa. Vastustajan vaihtopenkillä vastassa oli ruotsalainen Johan Pennerborn, joka on Mannerille tuttu koutsi jo Ruotsin ajoilta.

Manner ja Pennerborn valmensivat SHL:ssä yhtäaikaa kaudella 2021-22, jolloin Manner luotsasi Brynäs IF:ää ja Pennerborn Färjestad BK:ta. Mannerilla on Pennerbornista pelkästään huonoja muistoja koko valmennustaipaleensa ajalta.

– Yksi pieni yksityiskohta. Luulen että valmentajana en ole koskaan voittanut sinua. Aina, kun olit Färjestadissa ja minä Brynäsissä, me aina hävisimme, Manner totesi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Joo, mutta minulla oli silloin tosi hyvä joukkue, Pennerborn vastaa.

– Joo, mutta silti. Ensi kerralla aion voittaa sinut, Manner uhoaa hymyssä suin.

Manner muisti asian aivan oikein, nimittäin Färjestad ja Brynäs kohtasivat kyseisellä SHL-kaudella neljä kertaa ja Färjestad voitti jokaisen kamppailun.

– Voiko paremmalla hengellä lausua lausetta ”I’m gonna beat u man”. Tervetuloa JYP 11.1. Hämeenlinnaan! kirjoitti HPK Instagram-päivityksensä saatetekstiin.

HPK ja JYP kohtaavat runkosarjassa vielä kolmeen otteeseen. Jokainen ottelu on luvassa ensi vuoden puolella.

Näet videon Mannerin ja Pennerbornin keskustelusta alta tai täältä.

LUE MYÖS