Hyökkääjä Ben Eaves, 29, on solminut Jokereiden kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen, kertoo seuran tiedote.

Amerikkalaishyökkääjä on ollut yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista viime ja tällä kaudella, sillä hänen luotettavuutensa sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan on ollut erinomaista. Vaikean loukkaantumishistorian omaava pelaaja on pysynyt miltei koko jokeriaikansa terveenä, joten peliuran jatkoa ei tarvinnut miettiä.

– Eaves on yksi SM-liigan monipuolisimpia ja luotettavimpia kahden suunnan pelaajia. Hän pääsee pelissään aina korkealle tasolle, eikä ota koskaan oikopolkuja, vaan antaa aina kaikkensa joukkueelle. Hän tuo todella paljon osaamista ja sydäntä tähän ryhmään, kehuu Jokereiden liigajoukkueen toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen.

Eaves on viihtynyt Helsingissä ja Jokereissa mainiosti. Nykyhetkeä miehen on välillä itsekin vaikea uskoa todeksi, sillä kaksi vuotta sitten pelaajaura näytti päättyvän vaikeaan polvivammaan. Nyt Eaves on kuitenkin ollut täydessä iskussa, eivätkä vanhat vammat ole vaivanneet häntä.

”Matkani jääkiekkoilijana on ollut aika hullu”

– Kaksi vuotta sitten olin video- ja fysiikkavalmentaja AHL:ssä. Matkani jääkiekkoilijana on ollut aika hullu, mutta nautin jälleen joka päivä siitä, että pääsen hallille harjoittelemaan ja pelaamaan. Nyt saan jatkaa tätä seuraavan kahden vuoden ajan Jokereissa, enkä voisi pyytää enempää, Eaves sanoo.

Eaves on pelannut tällä kaudella keskimäärin eniten Jokereiden hyökkääjistä (18.35 minuuttia / ottelu) ja tehnyt 33 pelissä 8+16=24 tehopistettä. Hänellä on ollut merkittävä rooli niin yli- kuin alivoimapelissä.

Rautaisesta jääkiekkoperheestä tuleva amerikkalainen luottaa, että hyviä pelivuosia on vielä runsaasti jäljellä. Hän kertoo, että pelityylikin on joiltain osin muuttunut uran alkuvuosien loukkaantumisten myötä.

– Tietysti sitäkin toivoo, että onni vain kääntyy, mutta olen varmasti tullut myös järkevämmäksi kaukalossa. En enää aseta itseäni niin huonoon asemaan kuin ehkä joskus tein. Tavoitteeni on olla joukkueen apuna joka ilta ja auttaa heitä voittamaan, Eaves sanoo.

– Maajoukkuetauot tekevät todella hyvää ja silloin pääsee vähän lataamaan akkuja. Nyt olemme jälleen täysin keskittyneitä ja valmiita tekemään töitä, joita on vielä paljon jäljellä.