Santino Vasquezin torstai-illan suunnitelmat muuttuivat nopeasti.

Mies oli kotonaan St. Paulissa katsomassa Minnesota Wildin ja New York Rangersin välistä ottelua. Pian pelin alkamisen jälkeen Vasquezin puhelin soi.

Langan toisessa päässä oli Wildin fysiikkavalmentaja Kirk Olson. Luotsi tiedusti Vasquezilta, että voisiko tämä kiirehtiä jäähallille. Rangers tarvitsi maalivahtia, sillä Antti Raanta oli loukkaantunut ensimmäisessä erässä. Suomalaisen tilalle tulleella Henrik Lundqvistilla ei ollut varavahtia.

– Olin kirjaimellisesti kotona katsomassa peliä. Olin juuri tullut valmentamasta kuin sain puhelun, että voinko tulla hallille niin nopeasti kuin pystyn, Vasquez kertoo Pioneer Pressille.

Hallille saavuttuaan mies puki ylleen maalivahdin varusteita ja oli valmiustilassa reilut pari tuntia Rangersin pukukoppia vastapäätä olevassa huoneessa.

– Venyttelin, hengailin, pysyin rentona. En hermostunut pahasti. Olisin ollut valmis pelaamaan. He eivät olisi tehneet maalia jokaisella vedolla, Vasquez sanoo.

NHL-seurat saavat solmia kauden aikana kahdesti tryout-sopimuksen maalivahdin kanssa kyseisiä tilanteita varten. Vasquez on harjoitellut Wildin kanssa ja Olson oli kysynyt tältä noin kuukautta aiemmin, että kiinnostaisiko tällaisen hätävahdin pesti.

– Kun näin Raannan poistuvan, niin minulle tuli tunne tästä. Isäni on sanonut minulle, ettei voi koskaan tietää milloin soitto tulee. Se oli hauskaa. Toivottavasti saan tehdä tämän uudestaan.

Vasquez on torjunut aiemmin yliopistosarjassa. Nykyisin hän pitää maalivahtiklinikkaa.