The Star uutisoi, että NHL yrittää karsia pelaajien välisen roskapuheen pois kaukalosta. Sivuston mukaan liiga muistuttaa pelaajia siitä, että nykypäivänä ”mikrofoneja on kaikkialla” ja roskapuheet leviävät nopeasti.

Aihe nousi pinnalle Brad Marchandin ja Leo Komarovin taannoisen herkän hetken seurauksena. Sivuston mukaan tuo tilanne osoitti nykyjääkiekon ongelman – linkin takaa voit lukea siitä, mitä pelaajat välikohtauksesta sanoivat.

Liekkö Marchand-Komarov -tilanteesta voisi päätellä sen, että kun puheet vähenevät, teot lisääntyvät. Provosoiminen joka tapauksessa on ollut jääkiekossa vahvasti mukana vuosikaudet.

– Kukaan ei sano enää pahoja asioita, Komarov kertoi sivustolle.

Lisäksi suomalaisen joukkuekaveri Nazem Kadri oli sivuston mukaan kompannut Komarovia siten, että roskapuhetta on aiempia vuosia vähemmän.

– Kaikki ovat tietoisia siitä, että seinillä ovat korvat. Joskus kaverit suhtautuvat intohimoisesti, se vain tapahtuu, hyökkääjä pyöritteli.

Jos on NHL:n suuria herroja uskominen, vähentyy roskapuhe tulevaisuudessa entisestään. Liigan vanhempi varapresidentti Colin Campbell vahvisti Starille, että liitto pyrkii puhdistamaan kieleltä perusteellisesti.

– He tietävät, että heitä valvotaan kaikin mahdollisin tavoin, Campbell painotti viitaten pelaajiin.

Komarovin kannalta tilanne on jossain määrin jopa ikävä, sikäli jos linjaa tiukennetaan. Suomalaiset tietävät, että hänen leukansa käy käytännössä pelaajalle kuin pelaajalle tauoilla siihen tahtiin, että vastustajan vati menee nurin ennemmin tai myöhemmin.

Voimahyökkääjä on ollut läpi uransa niin seurajoukkueissa kuin maajoukkuepaidassakin mainio roolissaan – eli ärsyttämisessä.