Toronto Maple Leafsin nuori suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen pääsi jälleen viime yönä tositoimiin NHL:ssä.

Kapanen, 21, oli Maple Leafsin kokoonpanossa voitokkaassa vierasottelussa Chicago Blackhawksia vastaan. Edellisen kerran Kapanen oli pelannut ”ylhäällä” yli kuukausi sitten, 20. joulukuuta Columbus Blue Jacketsia vastaan.

Kapasen vastuu Chicagon kaadossa jäi melko vähäiseksi. Suomalaisen peliaika 10.04 minuuttia oli toiseksi vähiten koko Maple Leafsin miehistöstä. Tuossakin ajassa Kapanen ehti kuitenkin kunnostautua sellaisilla pelin osa-alueilla, joilla taitohyökkääjä harvemmin säkenöi.

Kapanen oli niiden yhdeksän pelaajan joukossa, joille päävalmentaja Mike Babcock antoi vastuuta alivoimalla. Kapanen pelasi alivoimalla yhteensä 57 sekuntia. Mikä yllättävämpää, Kapanen oli joukkueensa kolmanneksi ahkerin taklaaja kolmella antamallaan taklauksella.

Ja vielä hämmästyttävämpää luettavaa on ottelun blokkaustilasto: Kapanen blokkasi Maple Leafsin pelaajista toiseksi eniten vastustajan laukauksia, yhteensä kolme.

Kapasen rooli ja tilastot kertovat selvästi, että nuori suomalainen on joutumassa – ja myös pystymässä – muokkaamaan peliään sellaiseksi, kuin valmennusjohto haluaa. Kun vastuuta Maple Leafsin kärkiketjuissa ei liene jatkossakaan luvassa, Kapanen on valmis lunastamaan NHL-paikkansa tekemällä muita asioita – sellaisiakin, jotka eivät tähän mennessä kuuluneet hänen luontaisiin vahvuuksiinsa.