NHL kertoi myöhään keskiviikkoiltana Suomen aikaa Vegas Golden Knights-hyökkääjä Tomas Nosekin antaneen positiivisen koronavirusnäytteen.

Erikoiseksi tapauksen tekee seikka, että testitulos selvisi kesken varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa pelatun Golden Knights-Anaheim Ducks-ottelun, jossa 28-vuotias tsekki oli nevadalaisten kokoonpanossa.

NHL:n mukaan Nosek eristettiin välittömästi joukkuetovereistaan ja liiga aloitti myös kontaktien jäljityksen koronavirusprotokollansa mukaisesti.

Monien kiekkofanien mielestä taalaliigan toimenpiteet eivät olleet lainkaan riittäviä.

– Kontaktien jäljitys? Kaveri istui penkillä ja oli pukuhuoneessa joukkuekavereidensa kanssa. Peli olisi pitänyt keskeyttää heti kun asia selvisi, eräs kirjoitti.

– Heidän ei olisi pitänyt päästää alun perinkään mukaan pelaajaa, jonka testitulos oli selvittämättä. Amatöörimäistä, toinen säesti.

Golden Knightsin ja Ducksin välistä seuraavaa ottelua varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa ei kuitenkaan aiota tämänhetkisen tiedon mukaan peruuttaa, vaan joukkueiden pelaajille ja muulle henkilökunnalle tehdään koronaviruspikatestit.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Statement from the @NHL on last night’s @GoldenKnights vs. @AnaheimDucks game. media.nhl.com/public/news/14…