Jarmo Kekäläinen avasi tuoreessa The Athleticille antamassaan haastattelussa Columbus Blue Jacketsin strategiaa NHL:n pian vastaan tulevalla siirtotakarajalla.

Suomalaispomo aikoo seurata siirtotakarajan tapahtumia rauhallisin mielin. Paniikkinappula on tänäkin keväänä vieras käsite, sillä kaikki tekeminen tähtää myös tulevaisuuteen.

– Pelaajamme tekevät täysillä töitä – samoin kuin valmennus – noustaksemme mukaan pudotuspeleihin. Me johtoportaassa yritämme parhaamme mukaan tukea heitä. Samaan aikaan olemme kuitenkin tilanteessa, jossa emme halua luopua tulevaisuudestamme lyhyen tähtäimen pikavoittojen kustannuksella.

– Jos teemme kauppoja, niiden on palveltava myös tulevaisuutta, ei ainoastaan siirtotakarajan jälkeistä loppukautta, Kekäläinen niputtaa.

Blue Jacketsin suomalaispomon suurimmat suunnitelmat konkretisoituvat vasta NHL:n kesämarkkinoilla.

– Sanoisin, että offseason tulee olemaan paras mahdollisuutemme. Silti, et koskaan voi tietää, Kekäläinen päättää ja jättää oven auki myös siirtotakarajakaupoille riittävän tarjouksen osuessa kohdalle.

Pudotuspelipaikasta kamppailevan Blue Jacketsin pelaajista Max Domi, Patrik Laine, Alexandre Texier ja Joonas Korpisalo ovat pyörineet viime ajat tiuhaan siirtohuhuissa.