Jukurit on yksi Liigan alkukauden isoimmista yllättäjistä. Joukkue on raapinut kasaan pisteitä jokaisesta ottelusta. Vaikka pelattuja pelejä on vähiten Liigassa, ovat mikkeliläiset sarjataulukossa viidennellä sijalla.

Yksi tärkeä kulmakivi Jukureiden onnistumisessa on ollut maalivahtipeli. Rasmus Korhonen (93,6%) ja Markus Ruusu (91,7%) ovat ylittäneet kaikki odotukset.

Jukureiden päävalmentaja Olli Jokinen hehkutti MTV Urheilun haastattelussa joukkueen salaista asetta.

– Meillä on minun kirjoissani yksi maailman parhaista maalivahtivalmentajista. Mika Tarvainen on tehnyt loistavaa työtä täällä, Jokinen lataa.

– Kyllä meillä on maalivahtivalmennus niin mintissä kuin voi vain olla.

Tarvaisen kädenjälki on näkynyt Jukurissa jo pidemmän aikaa. Hänen alaisuudessaan Oskari Salmisestakin kasvoi huippumaalivahti. Salminen aloittaa pian toisen kautensa Pohjois-Amerikassa.

Jokisen mukaan Tarvaisella on uskoa myös Jukureiden nykyiseen maalivahtikaksikkoon.

– Jos olisimme kokeneet, että meillä on maalivahtiongelma, emme olisi lähteneet näillä kahdella maalivahdilla kauteen. Meidän maalivahtivalmentajamme kuitenkin nimenomaan halusi nämä maalivahdit. Hän näkee Korhosessa talentin ja pystyy kehittämään häntä vielä paremmaksi. Samoin on Ruusun kohdalla, Jokinen sanoo.