Leijonien taival kevään MM-kisoissa käynnistyi perjantai-illan kamppailulla kisaisäntä Tshekkiä vastaan. Maalit olivat tiukassa Prahan illassa, nimittäin ottelu päättyi Tshekin voittoon numeroin 1-0 voittomaalikilpailun päätteeksi.

Tshekki tuli peliin vahvasti sisään ja hallitsi avauserää täysin. Toisessa erässä Suomi pääsi jo hieman paremmin peliin mukaan ja päätöserässä Leijonat alkoi saamaan useita maalintekopaikkoja.

Toisessa erässä nähtiin dramaattinen hetki, kun Ondrej Palat onnistui tekemään maalin. Leijonien valmennusjohto kuitenkin haastoi osuman ja se lopulta hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi.

Varsinaisen peliajan loppuhetkillä nelosketjun hyökkääjä Saku Mäenalanen joutui poistumaan kaukalosta loukkaantumisen vuoksi. Hän taklasi Radko Gudasista ohi ja lensi ikävästi olkapää edellä päin laitaa.

Vauhdikas jatkoaikakaan ei tuonut ottelulle ratkaisua, joten vuorossa oli voittomaalikilpailu. Siinä ainoat onnistujat olivat Tshekin Ondrej Kase ja Roman Cervenka, jotka varmistivat voiton Tshekille.

Harri Säteri oli Leijonien maalilla huippuiskussa. Hän kirjautti lopulta varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla yhteensä 28 torjuntaa. Tshekin maalilla Lukas Dostal torjui niin ikään loistavasti, pysäyttäen kaikkiaan 21 kutia.

Leijonien MM-urakka jatkuu sunnuntaina Iso-Britanniaa vastaan.