PRAHA. Mikael Granlund palaa ketjuruletin jälkeen taas ykkösketjun keskelle, kun Suomi kohtaa MM-kisoissa Itävallan torstaina.

Ykkösessä Granlund on toki koko ajan pelannut, mutta ensin keskellä, välillä laidassa ja nyt taas keskellä. Leijonien ykkösnyrkkiä on hierottu peli peliltä uusiksi, kun tulosta ei ole toivotulla tavalla tullut.

Itävaltaa vastaan Granlundin laidoilla viilettävät Valtteri Puustinen ja Jere Innala.

– Se testataan näin, Jere tulee siihen ja katsotaan, miten homma lähtee kulkemaan, Granlund sanoi keskiviikon harjoitusten jälkeen.

– On meillä paikkoja ollut. Totta kai kaikki varmaan haluaisivat, että pystyttäisiin vielä paremmin tekemään asioita ja saamaan kaikki oikeille paikoilleen ja pääsemään maalintekosektoreille. Kolme peliä pelattu, ja tässä on hyvin aikaa saada kaikki hommat kuosiin ennen kuin alkaa tärkeimmät pelit.

Innalasta Granlundilla oli pelkästään hyvää sanottavaa.

– Erittäin taitava, hyvä ja halukas. Haluaa hyökkäyspäässä pysyä kiekossa ja päästä paikoille. Hän pystyy itsekin rakentamaan paljon omalla taidollaan ja luistelemisellaan tilaa itselleen. Ja tosi hyvä laukaus tietysti. On pelannut superhyvän kevään Ruotsissa playoffeissa sun muuta. On kiva päästä pelaamaan hänen kanssaan.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS