Columbus Blue Jacketsin GM Don Waddell kommentoi tiistaina seuran uuden päävalmentajan Dean Evasonin julkistustilaisuuden yhteydessä Patrik Laineen tilannetta.

Waddell sanoi lehdistötilaisuudessa, että Laine on yhä NHL:n ja NHLPA:n pelaajien tukiohjelmassa, eikä suomalaishyökkääjän paluuaikataulusta ole vielä tietoa. Laine on harjoitellut viime aikoina Floridassa NFL-pelaajien kanssa.

Laine antoi Blue Jacketsille siirtovaatimuksen kesän alussa. NHL-seurat ovat ilmaisseet halukkuutensa jutella Laineen kanssa henkilökohtaisesti ennen mahdollisia vaihtoneuvotteluja. Keskustelut voidaan aloittaa vasta sitten, kun Laine on kirjattu ulos hoito-ohjelmasta.

Waddellin mukaan Laineen tilanne herättää kiinnostusta NHL-seuroissa.

– Olen saanut muutamia puheluita joukkueilta, jotka ovat kiinnostuneita hänen tilanteestaan. Juttelen Laineen agentin (Andy Scottin) kanssa päivittäin tai ainakin joka toinen päivä. Olemme saaneet kyselyitä Laineeseen liittyen, joten ainakin kiinnostusta löytyy. Tietysti jotkut NHL-seurat ovat lähteneet eri suuntaan palkkakattoon liittyvien tilanteidensa tai muiden asioiden takia. Olen silti varma, että saamme ratkaisun aikaiseksi ennen kauden alkua, Waddell sanoi lehdistötilaisuudessa Columbus Dispatch -lehden mukaan.

Vaihtoehdoksi on myös nostettu se, että Laine jäisi Columbukseen ensi kaudeksi.

– Meillä on runsaasti tilaa palkkakatossa. Jos löydämme jotain kelvollista (tarjousta), niin ei ole syytä emmekö tekisi sitä. Meidän täytyy kuitenkin samalla suojella organisaatiotamme, joten teemme ratkaisun siirtomarkkinoiden tilanteen perusteella. Jos siirtomarkkinat ovat hyviä, niin olemme iloisia. Jos siirtomarkkinat kuivuvat, silloin joudumme harkitsemaan tosissaan suuntaamme, Waddell kommentoi.

Laineen nykyistä 8,7 miljoonan dollarin palkan takaavaa sopimusta on kaksi kautta jäljellä.

LUE MYÖS: