NHL-tähtihyökkääjiin vuosikaudet lukeutunut Jonathan Huberdeau kuului kymmenen kauden ajan Florida Panthersin kärkihyökkääjiin.

Panthersin varsinainen menestys koitti kuitenkin vasta sen jälkeen, kun seuran nykyinen GM Bill Zito päätti kaupata Panthers-ikonin Calgary Flamesiin kesällä 2022. Tuon jälkeen pantterinippu on edennyt kahdesti peräkkäin Stanley Cupin finaaleihin voittaen NHL:n mestaruuden jälkimmäisellä yrityksellä. Huberdeau myöntää mestaruusjuhlien seuraamisen sivusta ottaneen koville.

– Tuntui rankalta katsella kavereiden nostavan pokaalia, Huberdeau myöntää ranskankielisen La Pressen haastattelussa.

– Olin joukkueessa kymmenen vuoden ajan ja kävin läpi seuran vaikeimmat ajat. Mutta tämä on tapa, jolla rakennat joukkuetta. Nuorena et juurikaan välitä siitä, vaan keskityt vain oman urasi rakentamiseen. Nyt olen takaisin samassa tilanteessa (uudelleenrakennuksen keskellä olevassa joukkueessa), mutta vain vanhempana, 31-vuotias tähtilaituri vertailee.

Huberdeau korostaa osaavansa myös iloita Panthersin menestyksestä. Varsinkin Aleksander Barkovin pitkän uurastuksen jälkeen saama palkinto lämmittää kanadalaisen mieltä.

– Olen onnellinen näiden jätkien puolesta, he ovat tehneet kovasti töitä. Pelasin vuosia Barkovin kanssa, kuten myös Aaron Ekbladin ja Sam Bennettin kanssa.

Huberdeau ei kiertele turhautumistaan siihen, että miehen nykyinen seura Flames on parhaillaan pelaajalle itselleen turhankin tutussa uudelleenrakennustilassa.

– Minun iässäni tällainen tilanne on haastava, mutta yllätyksiä tapahtuu toisinaan. Voimme hyvin yltää pudotuspeleihin, vaikka kaikki epäilevätkin mahdollisuuksiamme, Huberdeau valaa uskoa tulevaan kauteen.

Huberdeau’n oma pistetuotanto on romahtanut Panthersista lähdön jälkeen. 10,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttiva tähti on hädintuskin yltänyt 50 tehopisteeseen kummallakin Flames-kaudellaan.

LUE MYÖS: