JYP on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen kanadalaishyökkääjä Alex Dostien kanssa. Sopimuksessa on myös optio kaudesta 2025-26.

Dostie, 27, on Anaheim Ducksin 4. kierroksen varaus (#115) kesältä 2016. NHL:ssä hän ei ole kuitenkaan urallaan pelannut. Dostie on pelannut AHL:ssä San Diego Gullsin riveissä 138 ottelua.

Euroopassa Dostie on viettänyt kolme kautta. Ensin hän tahkosi yhden kauden ICEHL:ssä ja sen jälkeen kaksi viimeisintä kautta ovat sujuneet Norjassa. Viime kaudella hän tehtaili Vålerengan paidassa 29 runkosarjaotteluun tehopisteet 19+13=32 sekä 17 pudotuspeliin pisteet 6+5=11.

– Alex on taitava pelaaja ja omaa hyvän pelinäkemyksen varsinkin hyökkäyssuuntaan. Dostie on tunnettu erinomaisesta syöttötaidostaan. Myös pelaajan laukaus on hyvä ja sitä hän voi tulevaisuudessa käyttää vielä paremmin hyödykseen, JYPin urheilutoimenjohtaja Simo Mälkiä kommentoi seuran tiedotteessa.

– Dostie on Norjan liigassa tehnyt hyvää tulosta ja uskomme hänen sopeutuvan hyvin myös Suomen Liigaan ja ottavan uusia askelia kehityksessään pelaajana JYPissä, Mälkiä jatkaa.

Dostie pystyy pelaamaan sekä keskus- että laitahyökkääjänä, joten hän tuo JYPin hyökkäykseen kaivattua leveyttä.

JYP Jyväskylä

@JYPJyvaskyla
Kanadalaishyökkääjä Alex Dostie JYP-paitaan! 🌪🏒

JYP Jyväskylä ja Alex Dostie ovat solmineet kautta 2024-2025 koskevan pelaajasopimuksen. Sopimus sisältää myös option kaudesta 2025-2026.

Lisätietoa sopimuksesta 👉 jypliiga.fi

Tervetuloa JYP-perheeseen Alex! 🤩

LUE MYÖS