NHL-seura New Jersey Devilsin maalivahti Jakub Malék pelaa ensi kaudella lainasopimuksella Ilveksessä. Tupsukorviin kesällä 2022 siirtynyt 22-vuotias tshekkitorjuja saattaa kuitenkin osallistua syksyllä Devilsin harjoitusleirille.

Malék on pelannut kahden viime kauden aikana Ilveksessä 49 runkosarjaottelua, kuusi pudotuspeliottelua sekä kuusi CHL-ottelua. Hän pelasi viime kaudella Liigassa 27 runkosarjaottelussa torjuntaprosentilla 91,46, joka oli sarjan viidenneksi paras.

Malék nousi kaudella Tshekin A-maajoukkueeseen Euro Hockey Tourille ja oli keväällä mukana MM-leiriryhmässä.

Malek allekirjoitti toukokuussa kaksivuotisen NHL:n tulokassopimuksen Devilsin kanssa. Hän on Devilsin kesän 2021 neljännen kierroksen varaus.

– Jakub Malékin pelillinen ja fyysinen kehitysprosessi on edennyt Ilveksessä täysin odotetusti viime kausien aikana. Odotamme kehityksen jatkuvan ensi kaudellakin ja hänen olevan sen jälkeen valmis siirtymään Pohjois-Amerikkaan. On hienoa, että New Jersey Devils näki Ilveksen edelleen Jakubille parhaaksi paikaksi kehittyä. Iso kiitos heille erinomaisesta yhteistyöstä, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela sanoo tiedotteessa.

Tampereen Ilves

@ilveshockey
NHL-seura New Jersey Devils lainaa 22-vuotiaan tšekkimaalivahti 𝐉𝐚𝐤𝐮𝐛 𝐌𝐚𝐥é𝐤𝐢𝐧 takaisin Ilvekseen kaudeksi 2024–2025! 🔥

📝 Tiedote: ilves.com/nhl-sopimuksen…

#Ilves #Liiga #NHLfi #Tampere