Columbus Blue Jacketsin uudeksi GM:ksi kesällä palkattu Don Waddell antaa rajua kritiikkiiä edeltäjänsä Jarmo Kekäläisen seuraan luomalle kulttuurille.

Pitkään NHL:n huippujoukkueisiin lukeutuneen Carolina Hurricanesin GM:n pallilta Ohioon siirtynyt seurapomo ei ole tyytyväinen Blue Jacketsissa vallitsevaan, jatkuvaan häviämiseen tottuneeseen mentaliteettiin.

– Yksi asia – enkä sano, että se koskettaisi jokaista täällä – on se, että häviäminen oli hyväksyttävää, vaikka sen ei pitäisi olla sitä. Meillä on keinot rakentaa seuraa tästä ylöspän, mutta tavoitteemme on jatkossa oltava joka vuosi Stanley Cupin voittaminen, ei ainoastaan muutaman ottelun voittaminen, Waddell sivaltaa Kekäläisen suuntaan NHL:n kotisivuilla.

Blue Jacketsin pisteprosentti viimeisen neljän kauden ajalta on 42,1, mikä on neljänneksi huonoin lukema koko NHL:ssä. Waddell haluaa tehdä tähän pikaisen muutoksen.

– Joukkue on pudonnut pudotuspelitaistelusta aikaisessa vaiheessa (viime vuosina), minkä jälkeen he ovat vain pelailleet kauden loppuun. Meidän on tehtävä tähän muutos, Waddell lupaa.

Blue Jacketsin lähimenneisyys on synkkääkin synkempi. Seura on jäänyt neljästi peräkkäin pudotuspelien ulkopuolelle jääden tuona aikana kolmesti koko divisioonansa jumboksi.

LUE MYÖS: