Montreal Canadiensin kesän 2022 ykkösvaraus Juraj Slafkovsky, 20, saa uuden suomalaisen joukkuetoverin, Patrik Laineen. Hän on asiasta innoissaan.

– Se on mahtavaa. Hän on mielestäni loistava pelaaja, Slafkovsky kommentoi Laineen siirtoa MTV Urheilun haastattelussa.

Slafkovsky on kuusi vuotta nuorempi kuin Laine. Hän kertookin seuranneensa Laineen NHL-uran alkua nuorena poikana.

– Kun olin lapsi, hänet varattiin NHL:ään. Olin tavallaan hänen faninsa. Hänellä on niin paljon taitoa. Siirto on hyvä juttu meille, Slafkovsky jatkaa.

Laineelle viime vuodet ovat olleet rikkonaisia ja loukkaantumisten sävyttämiä. Lisäksi hän oli viime kaudella NHL:n tukiohjelmassa, minkä vuoksi kausi jäi Laineen osalta 18 ottelun mittaiseksi.

Seurasiirron jälkeen Laine asettikin itselleen hurjat tavoitteet ensi kaudelle: hän haluaa palata kaukaloon 40-50 maalin miehenä. Tuohon hän on NHL-urallaan kertaalleen yltänyt, kun kaudella 2017-18 hän iski 44 maalia Winnipeg Jetsin riveissä. Slafkovsky uskoo siihen, että Laine kykenee edelleen tekemään paljon maaleja, vaikka viime kaudet ovatkin olleet täynnä vastoinkäymisiä.

– Et voi kadottaa sitä taitoa. Kun osaat tehdä maaleja, osaat tehdä maaleja. Ei se oppi häviä mihinkään, slovakialainen viittaa Laineeseen.

– Kiekkojumalat näkevät kaiken. Jotain on annettava, jotta saa takaisin. Olen varma, että hän on sama loistava maalintekijä edelleen.

LUE MYÖS