HELSINKI. Valtteri Filppulan peliuran jatkuminen ei ollut itsestään selvää. Jokereiden tarjoama mahdollisuus palata Suomeen tuttuun seuraan kuitenkin muutti kaiken urallaan voittaneen suomalaisen jääkiekon ikonin suunnitelmia.

Filppulan, 40, ensi kauden kattava pelaajasopimus Jokereissa julkistettiin maanantaina Helsingin jäähallilla. Pelaajaroolin lisäksi seuran osaomistajaksi liittyvälle hyökkääjälegendalle on suunniteltu uran jälkeistä roolia organisaatiossa.

Kolme edellistä vuotta Sveitsissä Geneve Servetessä pelannut Filppula pohti viime kauden alussa jo uransa lopettamista tähän. Kauden päätyttyä kesän edetessä kuitenkin pelihaluja alkoi jälleen löytyä ja Jokereiden tarjous tuli sopivaan saumaan.

– Totesin viime kauden alussa Sveitsissä, että se riittää nyt. Ajatuksena oli silloin enemmän, että pelit loppuisivat. Sitten annoin kesän mennä eteenpäin ja ajattelin, että treenaaminen tuntuu hyvältä ja kroppa myös. Sitten tuli tämä mahdollisuus ja valinta oli helppo. Ei minulla Suomessa ollut muita vaihtoehtoja kuin Jokerit, Filppula avasi SuomiKiekko-sivustolle sopimuksen julkistustilanteessa.

Filppula liittyi Jokereihin U18-juniorina Kiekko-Vantaasta vuosituhannen alussa. Hän pelasi helsinkiläisseuran edustusjoukkueessa kaksi kautta vuosina 2003-2005 ennen siirtymistään NHL:n puolelle Detroit Red Wingsiin kaudelle 2005-2006.

16 NHL-kautta kokenut Filppula tekee paluun nyt Jokereihin 19 vuotta myöhemmin Stanley Cup -voittajana, maailmanmestarina ja olympiavoittajana. Samalla helsinkiläisseura tekee uutta nousua seurana toisella kaudellaan Mestiksessä KHL-projektin kaatumisen jälkeen.

Jokereilla on ollut tavoitteena nousta Liigaan kaudelle 2025-2026. Sarjan avauduttua päämäärään pääseminen pelaamalla onnistuu jälleen ja Filppula aikoo olla sen saavuttamisessa mukana täydellä teholla.

– Suomessa kun ammattilaisurani alkoi, niin pelasin vain Jokereissa. Tämä on ollut itselleni tärkeä seura, joka auttoi minua paljon silloin urani alkuaikoina eteenpäin. Itselläni on ollut tunne, että Jokerit kuuluu korkeammalle sarjatasolle Liigaan ja yritän tehdä oman osani auttaakseni siinä tavoitteessa.

Nöyrä johtaja saa C-kirjaimen rintaansa

Filppula saa Jokereissa ensimmäistä kertaa seurajoukkueen paidassa kapteenin C-kirjaimen rintaansa. Vaikka sentteri ei ole omien sanojensa mukaan pukukopissa se äänekkäin pelaaja, hän pyrkii johtamaan seuraa peliurallaan keräämän kokemuksensa ja rutiinien kautta.

Filppulan hyvin pelaajauraltaan tunteva Jokereiden osaomistaja Ossi Väänänen mainitsee erityisesti entisen pelitoverinsa nöyrän asenteen omassa tekemisessä.

Vaikka Jokerit oli valmis tarjoamaan nelikymppiselle Filppulalle mahdollisia helpotuksia tulevalla kaudelle, veteraanihyökkääjä ei niitä huolinut. Filppulan toiveena oli, että häntä kohdeltaisiin joukkueessa samanarvoisesti kuin muitakin

– Hän halusi olla vain vain yksi jätkistä ja teki sen hyvin selväksi, SuomiKiekko-sivuston haastattelema Väänänen kommentoi.

– Jos miettii Valen uraa ja kaikkia hänen saavutuksiaan, niin hänellä ei ole egoa. Hän on pelaajana ja ihmisenä aivan poikkeuksellinen.

Filppula liittyy Jokereiden mukaan syyskuun alussa. Ikonin ensimmäinen ottelu paluun jälkeen on vuorossa Helsingin jäähallissa kotona TuToa vastaan 17. päivä syyskuuta.

Joni Ahokas
X: @AhokasJoni

LUE MYÖS!