Viisi tähtitason rajoitettua vapaata agenttia on yhä ilman sopimusta, kun NHL-kauden alkuun on enää reilut kaksi kuukautta. Sopimusten solmiminen ei ole yksinkertaista, sillä monella seuralla palkkakaton rajat tulevat uhkaavasti vastaan.

Carolina Hurricanesin laitahyökkääjä Seth Jarvis on yksi sopimuksettomista pelaajista. Hän iski viime kaudella 81 peliin 33 maalia ja 67 tehopistettä. Riittääkö Carolinan palkkakatossa oleva 6,4 miljoonaa dollaria jatkosopimuksen sorvaamiseen, vai vaaditaanko seuralta muita peliliikkeitä?

Boston Bruins kauppasi maalivahti Linus Ullmarkin Ottawa Senatorsiin. Nyt seuran selvä ykkösvahti on Jeremy Swayman, mutta hänellä ei ole vieläkään sopimusta. Viim kausina Swayman on ollut yksi NHL:n parhaista maalivahdeista. Bostonin palkkakatossa on tilaa vain 8,6 miljoonaa dollaria, jolla tähtivahti pitäisi saada kiinnitettyä.

Dallas Starsilla on edellään mielenkiintoinen päätös puolustaja Thomas Harleyn kanssa. Lyödäänkö läpimurtopakille pitkä sopimus kouraan, vai tyytyykö seura halvempaan ja lyhyempään pahviin? Päättyneellä kaudella Harley tykitti runkosarjassa 15 maalia ja 47 tehopistettä. Dallasin palkkakatossa tilaa on 6,2 miljoonaa dollaria.

Detroit Red Wingsillä on kinkkisin tilanne. Seuran palkkakatossa riittää kyllä tilaa, mutta joukkueella on kaksi sopimuksetonta rajoitettua vapaata agenttia: ykköspuolustaja Moritz Seider ja tähtihyökkääjä Lucas Raymond. Viime kaudella Seider tykitti tehot 9+33=42 ja Raymon 31 maalia ja 72 tehopistettä. Kumpikin sopimus tulee olemaan hintava etenkin, jos Detroit haluaa kiinnittää tähtensä pitkälle tulevaisuuteen.