NHL:stä kantautui perjantaina järkyttäviä suru-uutisia Johnny Gaudreaun ja tämän Matthew-veljen poismenosta. Gaudreaut jäivät polkupyörillä ajaessaan auton alle Salem Countyssa.

Veljesten kuolema koskettaa syvästi ympäri maailmaa. Myös NHL-komissaari Gary Bettman järkyttyi uutisesta ja jakoi veljesten muistoksi koskettavan tiedotteen. Voit lukea sen kokonaisuudessaan alta.

”NHL-perhe on järkyttynyt ja surullinen Columbus Blue Jacketsin hyökkääjän Johnny Gaudreaun ja hänen veljensä Matthewn traagisesta poismenosta. Vaikka Johnny tarttuvan peli-intonsa ja pelitaitojensa myötä ansaitsi lempinimen ”Johnny Hockey”, hän oli enemmän kuin vain häikäisevä jääkiekkoilija; hän oli rakastava isä ja rakastettu aviomies, poika, veli ja joukkuetoveri.”

”Gaudreau kertoi usein tarinan siitä, kuinka hänen isänsä opetti hänet luistelemaan lapsena kotiosavaltiossaan New Jerseyssä. Hän kantoi tätä samaa nuorekasta intohimoa koko 11-vuotisen NHL-uransa ajan. Taitava pelinrakentaja Gaudreau osallistui NHL:n All-Star-otteluun seitsemän kertaa, jolloin hän oli aina fanien suosikki, varsinkin kun hän esitteli kykyjään erilaisissa taitokilpailuissa, jotka sopivat hänelle hyvin.”

”Hänet muistetaan lämmöllä Calgaryssa, jossa hän pelasi ensimmäiset yhdeksän kauttaan Flamesissa kaudesta 2013-14 kauteen 2021–22, kasvaen yhdeksi liigamme kirkkaimmista nuorista tähdistä samalla kun hän iski seurahistorian viidenneksi parhaan pistemäärän. Hänen menetyksensä koskettaa syvästi myös Columbuksessa, kaupungissa, johon hän päätti asettua perheensä kanssa ja jossa hän oli yksi arvostetuimmista ja kokeneimmista johtajista seurassa joka tähtäsi takaisin pudotuspelijoukkueeksi. Sekä Johnnya että Matthewia surraan Boston Collegessa, jossa he olivat joukkuetovereita kaudella 2013-14, jolloin Johnny voitti Hobey Baker -palkinnon, sekä Gloucesterin Catholic High Schoolissa New Jerseyssä, jossa molemmat pelasivat ja jossa Matthew toimi päävalmentajana hänen viiden vuoden ammattilaisuransa jälkeen.”

”Lähetämme sydämelliset osanottomme Johnnyn vaimolle Meredithille, heidän lapsilleen Noalle ja Johnnylle, vanhemmilleen Guylle ja Janelle sekä sisaruksilleen Kristenille ja Katielle. Suremme yhdessä hänen joukkuetovereidensa, Blue Jacketsin ja Flamesin organisaatioiden jäsenten, hänen monien jääkiekkoystäviensä ja lukemattomien fanien kanssa ympäri maailmaa, joille hän loi lähtemättömiä muistoja jäällä ja sen ulkopuolella.”

LUE MYÖS