Winnipeg Jets ja Pittsburgh Penguins ovat pyöräyttäneet vaihtokaupan NHL:ssä.

Toimittaja Elliotte Friedman kertoo X:ssä, että Rutger McGroarty siirtyy Penguinsiin. Vaihdossa Jetsiin siirtyy puolestaan Brayden Yager. Toimittaja Frank Seravalli kertoo, ettei treidiin sisälly muita palasia kuin kyseiset superlupaukset.

McGroarty, 20, on Jetsin ykköskierroksen 14. varaus vuodelta 2022. Hän on pelannut kaksi viime kautta Michiganin yliopistossa, jossa hän mätti viime kaudella 36 otteluun tehopisteet 16+36=52.

McGroartyn ja Jetsin välit tulehtuivat keväällä. Jets halusi solmia McGroartyn kanssa tulokassopimuksen, mutta se ei pystynyt lupaamaan hyökkääjälle peliaikaa NHL:ssä kauden viimeisissä kamppailuissa. Tämän jälkeen McGroarty vaati seuralta kauppaamista toisaalle.

Yager, 19, on Penguinsin ykköskierroksen 14. varaus vuodelta 2023. Edelliset neljä kautta hän on pelannut juniorisarja WHL:ssä Moose Jaw Warriorsin riveissä. Viime kaudella hän viimeisteli 57 runkosarjaotteluun komeat tehopisteet 35+60=95 sekä 20 pudotuspeliin tehot 11+16=27.

Elliotte Friedman

@FriedgeHNIC
Brayden Yager is going to the Jets

Elliotte Friedman

@FriedgeHNIC
Working on more, but hearing Rutger McGroarty is being traded from Winnipeg to Pittsburgh

Frank Seravalli

@frank_seravalli
The trade is one for one.

To #NHLJets: Brayden Yager
To #Pens: Rutger McGroarty

Both players were picked 14th overall, one year apart. Yager helped Moose Jaw to the Memorial Cup, McGroarty indicated to Jets he would not sign there.

LUE MYÖS