New York Islandersiin heinäkuussa siirtynyt hyökkääjä Anthony Duclair sai nopeasti tuntea joukkueensa GM:n ja seurapresidentin Lou Lamoriellon luoman kulttuurin.

81-vuotias Lamoriello on vanhan liiton kiekkopomo, joka ei hyväksy joukkueensa pelaajille pitkiä hiuksia tai partoja. Lamoriellon seurassa vallitsee myös äärimmäisen tiukka pukukoodi.

Duclair julkaisi torstaina Instagram-tilinsä tarinaosiossa kuvan, jossa näkyy hänen pitkät rastansa leikattuna pöydällä. Kuvassa oli itkevä hymynaama emojina. Pitkistä rastoistaan ja tuuheasta parrastaan tunnettu Duclair joutui laittamaan ulkomuotonsa uusiksi ennen Islandersin harjoitusleiriä.

Viime kaudella San Jose Sharksia ja Tampa Bay Lightningia edustanut kanadalainen tosin varmasti tiesi mihin lähti kesällä, kun hän allekirjoitti nelivuotisen ja 3,5 miljoonan dollarin palkan takaavan sopimuksen Lamoriellon joukkueeseen. Hän myös vitsaili aiheesta sopimuksen julkistamisen yhteydessä julkaisemallaan lapsuudenkuvalla, jossa hänellä oli lyhyet ajetut hiukset.

Duclairin torstaina julkaisema kuva sai sosiaalisessa mediassa paljon huomiota ja useat kyseenalaistivat Lamoriellon vanhanaikaiset metodit.

– Kuva kertoo tuhat sanaa, ja tämä kuva kertoo selkeästi kuinka kaukana todellisuudesta ja vastustamaton yksi tämän lajin arvostetuimmista ihmisistä on, The Athletic -sivuston toimittaja Scott Wheeler tilitti X:ssä.

– Ihmiset jotka puolustavat sääntöä, joka pakotti Duclairin leikkaamaan rastansa ovat vitun kuvottavia. He sanovat, että: ”asia on aina mennyt näin”, mutta sääntöjen tulisi muuttua, vitun ääliöt. Kenenkään ei pitäisi leikata vuosien työtä pois vanhan miehen keksimän säännön takia, nimimerkki SapphireBlue_19 kritisoi X:ssä.

– Niin naurettavaa, RaymondNYsports-nimimerkki kommentoi puolestaan.

– Olen niin pahoillani tämän typerän säännön puolesta, inthefade-nimimerkki tunnusti sympatiansa Duclairille.

Näet kuvan alla olevasta X-linkistä tai klikkaamalla tästä.

Matty Drainclogger

@MDrainclogger
Give me a break Lou

🐞𝓛𝓪𝓭𝔂𝓫𝓾𝓰🐞

@SapphireBlue_19
People are defending the rule that forced Anthony Duclair to cut off his dreads is fucking gross. Really out here saying " it's how always been" rules should change you fucking morons. No one should cut off years of hard work and care for a stupid rule crested by a dusty old man

bring on the dancing horses

@inthefade
oh nooooooo i am so sorry for this stupid rule, anthony duclair

leah

@mrzlikins
the new york islanders will pay for their crimes. an angel just lost it’s wings.