NHL:n jättiseura Toronto Maple Leafsissä sylkykupiksi kehnon pudotuspelimenestyksen myötä joutunut tähtihyökkääjä Mitch Marner pyöri kesän alussa tiuhaan NHL:n siirtohuhujen keskiössä.

Leafsin fanit sekä intohimoinen kanadalaismedia tuntui kääntäneen selkänsä pehmeänä pudotuspelipelaajana pidetylle taiturille.

Marnerin entinen pelikaveri Zach Bogosian on nyt noussut puolustamaan entistä joukkuetoveriaan, joka saa tämän mielestä turhaa kritiikkiä Leafsin menestymättömyydestä.

– En voi ymmärtää, miksi kaikki ovat aina hänen kimpussaan. Hän on niin hyvä poika. Hän on hyvä johtaja, joka yrittää aina pitää kaikista huolen pukukopissa. Hän on loistava pelaaja, mutta tuntuu siltä, että kaikki ottavat hänet aina sylkykupikseen, Bogosian tuhahtaa Cam and Strick Podcastissa.

– Olen pelannut useiden pelaajien kanssa, ja hän on aina ollut hieno persoona ja joukkuekaveri. Ihmiset antavat hänelle kuraa milloin mistäkin, mutta hän yrittää aina kaikkensa.

Bogosian muistuttaa Marnerin avujen olevan muualla kuin fyysisessä pelissä.

– Hän ei ole se pelaaja, joka lanaa vastustajan yli. Se ei ole osa hänen peliään. Vastustajan päihittäminen fiksuudella sen sijaan on. Kuten Nikita Kutsherov, hän tekee paljon älykkäitä siirtoja, joita et näe muiden tekevän. Hän on hyvä pelaamaan tilanteet niin, ettei joudu taklatuksi, 35-vuotias Bogosian näkee.

Marner on pelannut NHL:ssä 576 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä 639 pistettä. Pudotuspeleissä taituri on nakuttanut 57 ottelussa 50 pinnan saaliin.

LUE MYÖS: