Italian maajoukkueen päävalmentajaksi siirtynyt Jukka Jalonen, 61, alkaa saamaan ympärilleen valmennustiimiä, kertoo Ilta-Sanomien toimittaja Sasha Huttunen.

Huttunen kertoo X:ssä, että Italia on kiinnittänyt apuvalmentajansa, jotka kaikki ovat italialaisia. Maalivahtivalmentajan paikka on puolestaan vielä avoin.

Jalosen suunnitelmana on, että hän nappaisi tiimiinsä yhden valmentajan Suomesta. Huttusen mukaan Jalonen on jutellut maalivahtivalmentajan pestistä luottomiehensä Kari Lehtosen kanssa.

Lehtonen, 58, toimi Leijonien maalivahtivalmentajana kaudesta 2018-19 alkaen aina viime kauteen asti. Pätkä on siis sama, jolloin Jalonen toimi Leijonien päävalmentajana toista kertaa.

Valmennusurallaan Lehtonen on työskennellyt maalivahtivalmentajana myös KooKoossa, HPK:ssa, Ässissä sekä Suomen nuorisomaajoukkueissa. Ulkomailla hän on valmentanut yhden kauden ajan norjalaista Stavanger Oilersia kaudella 2007-08.

Sasha Huttunen

@kuplassasha
Jukka Jalosen Italian valmennustiimi alkaa piirtyä paperille. Apuvalmentajat kiinnitetty - ovat italialaisia. Mv-valmentaja vielä auki - Jalonen on jutellut Kari Lehtosen kanssa. Voi hyvin olla, että Lehtonen on se suomalainen apuri, kun Jaloselle on luvattu yksi oma mies.

LUE MYÖS