Antti Raanta, 35, lopettaa pitkän NHL-uransa. Suomalaisvahti kertoi päätöksestään puhelimitse Ilta-Sanomille.

Raanta on ollut ilman NHL-sopimusta heinäkuun 1. päivästä lähtien. Hän edusti kolmella viime kaudella Carolina Hurricanesia.

Raanta paljasti IS:lle, että hänelle on tarjottu NHL:stä pelkästään varavahdin roolia sekä testisopimusta Vancouver Canucksista, mutta pelipaikasta taistelemiseen hänellä ei ole enää tarpeeksi intoa.

Liigaan tai Rauman Lukkoon palaaminen ei ole kokeneelle maalivahdille vaihtoehto tällä hetkellä.

– Lukko koetti kovasti, että jos tulisin Raumalle pelaamaan, mutta se ei nyt välttämättä ole se ykkösvaihtoehto. En usko, että on edes kovin realistinen vaihtoehto missään kohtaa, mutta ihan kiva, että he ovat kiinnostuneita vielä tässäkin kohtaa uraani, Raanta kertoo.

– Haavemaailmassa olisi hienoa pelata Lukossa ja voittaa mestaruus, mutta todellisuus voisi olla vähän karumpi.

Uutta osoitetta etsitään Sveitsistä, Tshekeistä tai Saksasta.

– Vaimo näyttää joka toinen päivä Instagramista, kun jonkun Sveitsissä pelaavan vaimo on päivittänyt kuvia sieltä, että miten hienon näköistä siellä on. Vaimo on patistanut, että soita nyt perkele Sveitsiin ja tee sopimus. Ei se nyt ihan niin mene, Raanta kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

Raanta pelasi viime kaudella NHL:ssä 24 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 87,2. Veteraanivahti lähetettiin kesken kauden siirtolistan kautta AHL:ään, jossa hän pelasi kahdeksan ottelua torjuntaprosentilla 87,3.

NHL:ssä Raanta pelasi urallaan yhteensä 277 runkosarjaottelua Carolina Hurricanesin, Chicago Blackhawksin, New York Rangersin ja Arizona Coyotesin riveissä. Pudotuspeliotteluita miehelle kertyi urallaan 24.

LUE MYÖS: