Joukkoraiskauksesta syytetty kanadalaishyökkääjä Alex Formenton, 24, on lopettanut jääkiekkouransa, kertoo Kanadan televisio- ja radioyhtiö CBC.

CBC kertoo, että Ontariossa parhaillaan asuva Formenton on oikeuden asiakirjojen mukaan päättänyt uransa jääkiekkoilijana. Hän on alkanut työskennellä rakennusalalla ja saa samalla alaan liittyvää koulutusta.

Ottawa Senators varasi Formentonin 2. kierroksella (#47) kesällä 2017. Hän pelasi NHL:ssä 109 ottelua tehopistein 23+16=39. Edelliset kaksi kautta Formenton pelasi Sveitsissä HC Ambri-Piottan riveissä, jossa hän kirjautti viime kaudella 24 otteluun tehopisteet 10+6=16.

Formentonin lisäksi syytteet joukkoraiskauksesta ovat saaneet Michael McLeod, Carter Hart, Dillon Dube sekä Cal Foote. Tapahtuma sijoittuu vuoden 2018 kesälle, jolloin nuori nainen kertoi joutuneensa joukkoraiskauksen uhriksi hotellissa Kanadan jääkiekkoliiton hyväntekeväisyysgaalan yhteydessä.

Tapauksen oikeudenkäynti on luvassa syyskuussa 2025. CBC:n mukaan pelaajat aikovat kiistää syyllisyytensä tapaukseen.

Kaikki pelaajat saivat lähteä NHL-seuroistaan, kun heidän osallisuutensa skandaaliin tuli ilmi alkuvuodesta. McLeod ja Dube ovat siirtyneet KHL:ään, Hartilla ja Footella ei puolestaan ole tällä hetkellä joukkuetta.

LUE MYÖS