Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Valeri Nitshuskinin, 29, kaksi edellistä kautta ovat päättyneet sysimustissa merkeissä kesken pudotuspelien.

Viime kaudella venäläistähti kärähti huumeista kauden tärkeimmällä hetkellä, minkä seurauksena NHL langetti miehelle puolen vuoden pelikiellon. Samalla käynnistyivät huhut siitä, löytyykö kahdella peräkkäisellä kaudella joukkueensa pettäneelle tähdelle vielä käyttöä Avalanchesta.

Avalanche-päävalmentaja Jared Bednarin mukaan Nitshuskin on tervetullut joukkueen pariin pelikiellon päättyessä marraskuussa.

– Saamiemme tietojen mukaan ”Val” voi hyvin. Puolen vuoden pelikielto päättyy siten, että hän voi tehdä paluun marraskuun puolivälissä. Otamme hänet avosylin vastaan. Hän on tärkeä pelaaja joukkueellemme ja teki kipeää, kun hän oli kaksista viime pudotuspeleistä sivussa, Bednar kertoo Denver Gazetten haastattelussa.

Bednarilla riittää yhä uskoa tähtipelaajaansa.

– Val on pettänyt meidät viime vuosina. Kyse on kuitenkin hänen siviilielämästään. Uskon, että hän välittää. Hän on hyvä joukkuekaveri. Hänen pitää vielä kasvaa henkisesti, päävalmentaja jatkaa ESPN:lle.

Bednarin mukaan venäläinen on kuitenkin anteeksipyynnön velkaa joukkuetovereilleen. Anteeksiantoa Bednar toivoo myös Nitshuskinin joukkuekavereilta.

– Yritämme tukea häntä kaikin keinoin, jotta hän pystyisi pelaamaan marraskuusta lähtien täyden kauden. Joskus on otettava vastaan iskuja, mutta täytyy antaa myös anteeksi, Bednar muistuttaa.

Nitshuskin oli viime kaudella joukkueensa tärkeimpiä pelaajia, silloin kun oli käytettävissä. 54 runkosarjapelissä tehot 28+25=53 takonut tähti oli johti kärynsä hetkellä pudotuspelien maalipörssiä miehen iskettyä yhdeksään peliin huipputehot 9+1=10.

LUE MYÖS: