Suomalaispuolustaja Markus Niemeläinen, 26, siirtyy Pohjois-Amerikasta Saksan DEL-liigaan. Hän on solminut yksivuotisen sopimuksen Eisbären Berlinin kanssa.

Niemeläinen pelasi viime kaudella AHL-seura Bakersfield Condorsin riveissä. Hän pelasi 35 runkosarjaottelua tehoin 1+4 sekä kaksi pudotuspeliä pisteittä.

Edmonton Oilers varasi Niemeläisen 3. kierroksella (#63) kesällä 2016. Hän pelasi Edmontonin organisaatiossa edelliset neljä kautta. NHL:ssä Niemeläinen sai vastuuta kahdella kaudella kaikkiaan 43 ottelun verran pistein 0+1. AHL:ssä hän tahkosi 127 ottelua.

– Markus Niemeläinen on kokenut puolustaja, joka on pelannut NHL:ssä. Hän on pitkä ja fyysisesti vahva. Markus osallistuu myös hyökkäykseen hyvin. Suomalaisena hän tuntee jo eurooppalaisen jääkiekon, kommentoi Eisbärenin urheilujohtaja Stéphane Richer seuran tiedotteessa.

Niemeläinen hehkutti siirtoaan uuteen seuraan. Eisbären on hallitseva Saksan mestari ja se on voittanut DEL-mestaruuden kaikkiaan kymmenen kertaa, joista jokaisen 2000-luvulla.

– Olen erittäin iloinen saadessani pelata luultavasti parhaassa DEL-seurassa. Olen kuullut, että Eisbärenin fanit, Berliinin kaupunki ja Uber Arena ovat Euroopan parhaimmistoa. Tavoitteemme on voittaa mestaruus, annan kaikkeni sen eteen. En malta odottaa, että pääsen tapaamaan uusia joukkuetovereitani.

Ennen rapakon taakse siirtymistään Niemeläinen pelasi Liigassa HPK:n ja Ässien riveissä. Hän voitti HPK:ssa Suomen mestaruuden keväällä 2019.

Eisbären Berlin

@Eisbaeren_B
Heute haben wir gute Neuigkeiten für euch: Mit Markus Niemeläinen konnten wir einen weiteren Verteidiger verpflichten! 💪🏒🎉

Mehr Infos: eisbaeren.de/zugang-mn-56 👈

LUE MYÖS