Liiga-kausi starttaa 10. syyskuuta seitsemän ottelun kierroksella. Ennen sitä SuomiKiekko ennakoi uutta kautta arvioimalla sekä joukkueiden keskinäiset voimasuhteet että sarjan valovoimaisimmat yksilöt.

Tässä ennakossa nostamme esiin Liigan parhaat puolustajat. Taso on tällä kaudella poikkeuksellisen kova, ja viiden kärjen ulkopuolelle jäi useita tähtinimiä.

5. Jakob Stenqvist, Lukko

Jakob Stenqvist on yksi niistä harvoista puolustajista, jolla on potentiaalia ylittää 40 tehopisteen rajapyykki. Ruotsalaispakki on huippulaadukkaan Lukko-joukkueen ykkösylivoiman pyörittäjä. Kiekollisissa taidoissa mitattuna Liigasta ei juuri kovempaa puolustajaa löydy, mutta puolustuspään työskentelyssä on vielä paljon petrattavaa.

4. Atte Ohtamaa, Kärpät

Atte Ohtamaa on Liigan paras puolustava puolustaja, joka nollaa vastustajien tähdet poikkeuksellisella prosentilla illasta toiseen. Kiekollisilta taidoiltaan kokenut puolustaja on pahasti aliarvostettu. Viime kaudellakin Ohtamaa nakutti 53 matsiin tehot 8+19=27.

3. Luke Martin, HIFK

Oli pieni ihme, että HIFK onnistui vielä pitämään Luke Martinin Helsingissä. Jenkkipakilla on poikkeuksellisen hyvä pelinäkemys, ja hän kykenee ratkaisuillaan aina edistämään peliä. Vaikka HIFK:ssa moni yksilö alisuoritti viime kaudella, Martin onnistui silti paukuttamaan 56 otteluun tehot 10+37=47.

2. Michal Jordán

Michal Jordán on yksi Liigan parhaista puolustavista puolustajista, joka on ilkeä vastustaja illasta toiseen. Sen lisäksi tshekkikonkari on iästään huolimatta yksi koko sarjan sulavimmista luistelijoista. Viime kaudella Jordán iski 56 otteluun tehot 9+14=23. Potentiaalia hänellä on huomattavasti kovempiinkin tehoihin.

1. Otto Leskinen, Tappara

Otto Leskinen on kansainvälisen tason puolustaja. Valtteri Kemiläisen lähdettyä Tapparassa on tarjolla myös huomattavasti enemmän ylivoima-aikaa, jossa Leskisen erinomainen laukaus pääsee oikeuksiinsa. Viime kaudella hän iski 50 otteluun tehot 6+26=32. Rikkoutuuko tulevalla kaudella 10 maalin ja 40 tehopisteen rajapyykit?