Jokerit jysäytti viikon kovimman kiekkouutisen maanantaina, kun seura tiedotti tehneensä sopimuksen valmentajakonkari Risto Dufvan, 61, kanssa.

Dufva valmensi viime kaudella Vaasan Sportia, mutta ilmoitti kauden päätteeksi lopettavansa valmennusuransa. Nyt mies kuitenkin pyörsi päätöksensä.

Dufva on voittanut urallaan Suomen mestaruuden JYPissä 2009 sekä neljä Mestis-mestaruutta Jukureissa. Tämän lisäksi hän on voittanut Leijonien valmennustiimissä MM-hopeaa, MM-pronssia sekä olympiahopeaa ja -pronssia.

Iltalehden arvion mukaan Jokerit maksaa Dufvalle palkkaa noin 60 000 euroa kaudessa. Kokeneen valmentajan sopimus on alustavasti yksivuotinen.

– Risto on innoissaan siitä, että nyt on pelaamalla mahdollisuus nousta Liigaan. Se on tässä lajissa ja laajemminkin paras mahdollisuus. Siitä Risto innostui, Saarni sanoi Iltalehdelle.

Jokerien kirkkain tavoite on nousta Liigaan tällä kaudella. Tämän onnistuessa helsinkiläisseura joutuu pulittamaan Liigaan noususta 2,2 miljoonan dollarin arvoisen liigaosakkeen.

LUE MYÖS: