Ilveksen alkukausi CHL:ssä on ollut sysimusta. Torstaina vaikeudet saivat jatkoa, kun Lausanne jyräsi tupsukorvien yli 7-2 murskalukemin.

Vielä kolmannen erän alussa Lausanne johti ottelua maltillisin 3-2 lukemin. Viimeisen erän jälkimmäisellä puoliskolla Ilveksen selkäranka rusahti, ja sveitsiläiset takoivat neljä maalia 12 viimeiseen minuuttiin.

Ottelun ykköstähti oli Lausannen suomalaissentteri Antti Suomela. Hän tykitti ottelussa hattutempun.

Ilves on pelannut nyt kolme CHL-ottelua. Ensimmäisestä tuloksena oli nihkeä 4-3 jatkoaikavoitto puolalaisesta Unia Oswiecimistä. Seuraavana luvassa oli 1-4 tappio ZSC Lionsia vastaan ja viimeisimpänä 1-7 Lausanne-tappio.

Tällä hetkellä Ilves on 20. sijalla CHL:ssä. Näillä näkymin tamperelaisten pelit ovat päättymässä alkusarjaan.