Kanadalais-yhdysvaltalainen puolustaja Cal Foote, 25, siirtyy Slovakian pääsarjaan. HK 32 Liptovsky Mikulas tiedottaa Facebookissa solmineensa tämän kauden kattavan sopimuksen Footen kanssa.

Foote on yksi viidestä kanadalaispelaajasta, joita syytetään vuoden 2018 joukkoraiskauksesta. Muista syytetyistä Michael McLeod ja Dillon Dube ovat siirtyneet KHL:ään, Alex Formenton on päättänyt pelaajauransa ja Carter Hartilla ei ole joukkuetta.

Foote ei ole pelannut sen jälkeen missään, kun hänen osallisuutensa raiskausskandaaliin tuli ilmi. Viime kaudella hän ehti pelaamaan New Jersey Devilsissä neljä NHL-ottelua pistein 0+1 sekä Utica Cometsissa 24 AHL-ottelua tehoin 2+7.

Tampa Bay Lightning varasi Footen ykköskierroksella vuorolla 14 kesällä 2017. Hän pelasi Tampassa, Devilsissä ja Nashville Predatorsissa kaikkiaan 145 runkosarjaottelua (5+15=20) sekä 13 pudotuspeliä (0+2). Foote voitti Stanley Cupin Tampassa vuonna 2021.

Liptovsky Mikulasin joukkuetta edusti viime kaudella myös suomalaishyökkääjä Severi Lahtinen sen jälkeen, kun hänet tuomittiin raiskauksesta.

LUE MYÖS