Kärpät lähtee uuteen Liiga-kauteen yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista, sillä joukkue on vahvistunut kesän aikana kovilla pelaajilla.

Joukkueen kokeneeseen kaartiin kuuluva puolustaja Miika Koivisto, 34, odottaa useilta pelaajilta paljon. Uusista hankinnoista hän nostaa esiin KooKoosta hankitun Ben Tardifin, jonka Koivisto uskoo pelaavan hyvän kauden. Tardif iski viime kaudella 50 tehopistettä Kouvolassa.

– Tardif on ollut kyllä todella hyvä päivästä yksi lähtien. Harjoituspeleissä ei ole vielä natsannut, mutta kunhan Ben saa kerran kiekon maaliin, niin eiköhän siitä jatkoa seuraa, Koivisto sanoo Liigan verkkosivujen haastattelussa.

Vaikka Kärpät on hankkinut kovia ja rutinoituneita pelaajia, löytyy rosterista myös nuoria tulevaisuuden nimiä, jotka hakevat läpimurtoaan. Koivistolta kysyttäessä kuka Kärpistä lyö tällä kaudella läpi, nostaa hän esiin kolme nimeä.

– Nuorista pelaajista Arttu Alasiurua ja Olli Nikupeteri sekä puolustajista Arttu Paaso – kyllä joku niistä lyö kunnolla läpi – ellei sitten kaikki kolme.

Alasiurua, 19, teki viime kaudella U20 SM-sarjassa kovaa jälkeä, minkä lisäksi hän pelasi kaksi Liiga-ottelua. Nikupeteri, 21, on viettänyt viime vuodet Ruotsissa. Paaso, 22, on pelannut Kärpissä kolmella viime kaudella ja iskenyt kauteen noin kymmenen tehopistettä.

LUE MYÖS