KooKoo Hockey Oy on julkaissut kauden 2023-24 taloudellisen tuloksensa. Kouvolalaisseuran tulos oli heikko kuten on ollut koko Liigan trendi.

KooKoon liikevaihto oli ennätyksellinen 6 730 000 euroa, jota osin selitti uusi ravintolaliiketoiminta. Kasvua edelliskaudesta oli huimat 700 000 euroa.

Hurjasta kasvusta huolimatta taloudellinen tulos jäi pakkaselle. KooKoo teki 780 000 euron tappiot.

– Oikeastaan ensimmäistä kertaa muutamaan vuoteen päätimme menneellä kaudella myös investoida tavallista enemmän: avasimme uuden ravintolan Kauppakeskus Veturiin ja hallille tuli loppukaudesta erinomainen Sandels Lounge. Myös hallin tapahtumavalaistusta uusittiin ottelutapahtumiamme varten. Investointien aiheuttamat kulut osaltaan rasittivat menneen kauden tulosta. Lisäksi negatiivisesti vaikutti myös yleinen kustannustason nousu, jota emme onnistuneet suoraan siirtämään omaan hinnoitteluumme, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kommentoi seuran tiedotteessa.

– Liikevaihdon kasvu on kohtuullisella tasolla, varsinkin kun edellisellä tilikaudella pelasimme playoffs-otteluita ja nyt päättyneellä emme, joten playoffs-otteluiden tulot jäivät kokonaan saamatta. Lisäksi hallituksen kanssa päätimme kesällä 2023 nostaa pelaajabudjettia ja kauden aikana jouduimme sen vielä ylittämään loukkaantumisten vuoksi. Suurin yksittäinen tekijä tappioon on liian suureksi kasvaneet henkilöstökulut, sillä meillä oli suoraan sanottuna aivan liian kallis joukkue varsinkin sen tuloksiin nähden. Myös toimistolla ja valmennuksessa oli tiettyjä päällekkäisyyksiä menneellä tilikaudella, joka nosti lisää henkilöstökuluja.

LUE MYÖS