Ilveksessä loistavasti viime kaudella pelannut hyökkääjä Jani Nyman aloittaa syksyllä ensimmäisen kautensa Pohjois-Amerikassa NHL-seura Seattle Krakenin organisaatiossa.

DailyFaceoff-sivuston toimittaja Steven Ellis arvioi, että 20-vuotias Nyman on yksi suurimman kehitysharppauksen viime kaudella ottanut NHL-lupaus. 192-senttinen laitahyökkääjä paukutti 26 maalia Ilves-paidassa ja oli joukkueensa paras maalintekijä.

Ellis uskoo, että Nyman voi hyvinkin ryövätä pelipaikan Krakenin NHL-kokoonpanosta kauden aikana. Nuoren voimahyökkääjän uskotaan kuitenkin aloittavan kautensa ensisijaisesti AHL:n puolella.

– Fantastisen kauden Liigassa pelannut Nyman lähtee taistelemaan kärkiketjun paikoista AHL:ssä. Hän pelasi tehokkaan kauden, vaikka AHL:n pudotuspeleissä syntyikin vain yksi syöttöpiste keväällä. Hänen taitotasollaan varustetut 192-senttiset pelaajat ovat harvassa, joten en usko hänen olevan kaukana NHL-paikasta. Kesän 2022 varaustilaisuuden 2. kierroksella valittu Nyman voi hyvinkin olla hemmetinmoinen kaappaus Krakenilta, Ellis kirjoittaa.

LUE MYÖS: