Liigassa nähdään alkavalla kaudella jättimäinen sarjajärjestelmäuudistus. Isoimmat muutokset ovat, että pudotuspeleihin pääsee 12 joukkuetta, neljä parasta on suoraan puolivälierissä ja Liiga-karsinnat palaavat.

Uudistus on jakanut rajusti mielipiteitä sosiaalisessa mediassa, mutta mitä mieltä Liiga-valmentajat ovat asiasta? SuomiKiekko haastatteli Liigan mediatilaisuudessa päävalmentajat läpi ja kysyi, millaisen kouluarvosanan uudistus saa.

Suurin osa päävalmentajista oli tyytyväisiä uudistukseen. Monien vastauksissa toistui teema, että tämä on iso askel oikeaan suuntaan, mutta askel on vasta ensimmäinen.

– Kaikilla meillä tekijöillä on ollut tahtotila parantaa tätä järjestelmää. Tämä on askel oikeaan suuntaan, eräs kasin antanut päävalmentaja kommentoi.

Liiga-valmentajien arvosanat niputettuina yhteen. Kaikkiaan yhdeksällä alkavia arvosanoja tuli viisi kappaletta.

Sportin päävalmentaja Juuso Hahl oli uudistukseen erittäin tyytyväinen. Hän antoi arvosanaksi täyden kympin.

– Se on paras mahdollinen näissä olosuhteissa. Totta kai tilanteita on erilaisia, mutta jos ajatellaan tätä kiekkosyksyä 2024, niin kyllä se on optimaalinen tähän tilanteeseen, Hahl kommentoi.

Positiivisena asiana uudistuksessa nähtiin kilpailun lisääntyminen joka puolella sarjataulukkoa.

– On monta asiaa mistä pelataan, merkityksellisten otteluiden määrä kasvaa. Uskon, että tuo yhden kierroksen sisälle paljon enemmän mielenkiintoa sekä seuraavalle kuluttajalle että joukkueille, eräs ysin antanut valmentaja kommentoi.

Valmentajien vastauksissa korostui kaksi huolenaihetta. Ensimmäinen oli, että runkosarjan neljä ensimmäistä joukkuetta saavat pudotuspeleihin valtavan edun, kun he pääsevät pelaamaan puolivälierissä levänneinä. Muilla on takanaan jo yksi pudotuspelikierros.

Toinen huolen aihe oli joukkueiden määrä.

– Hyvää se, että molemmissa päissä kilpaillaan, mutta meillä on edelleen liikaa joukkueita, kommentoi eräs valmentaja, joka antoi järjestelmälle arvosanaksi 8-.

– Mieluummin näkisin vähemmän joukkueita playoffseissa. Pikkusen pienempi liiga ja pikkusen vähemmän joukkueita pleijareihin, niin runkosarjalla olisi isompi merkitys. Se mittaa kuitenkin arjen tasoa, näki 7,5 arvosanan antanut valmentaja ja kehotti myös joukkueensa kapteenia kommentoimaan asiaa.

– Vallitsevassa tilanteessa 10, mutta miksi tilanteeseen ollaan ajauduttu, siitä annan nelosen. Joukkuemäärää pitäisi ehdottomasti karsia, kapteeni näki.

Arvosanan antoi yhteensä 14 Liigan päävalmentajaa. Yhden seuran päävalmentaja ei halunnut antaa numeroa, ennen kuin järjestelmä on testattu, ja Tapparan päävalmentaja Rikard Grönborg oli pelireissulla Tshekissä. Liigan päävalmentajien arvosanojen keskiarvo oli 8,5.

LUE MYÖS