Jääkiekkoilijan arki voi näyttää ulospäin hohdokkaalta: jännittäviä pelejä, faneja ja suuria otsikoita. Menestyvän pelaajan elämä vaatii kuitenkin huomattavaa suunnitelmallisuutta myös kaukalon ulkopuolella – erityisesti taloudenhallinnassa.

Ammattiurheilijat kohtaavat ainutlaatuisia haasteita, kun pelivuodet ovat usein rajallisia ja tulot voivat vaihdella merkittävästi. Siksi talouden hallinta ja pitkän aikavälin suunnittelu ovat keskeisiä, jotta ura menisi sujuvasti ja tulevaisuus olisi turvattu, kun pelit loppuvat. Taloudellinen vakaus varmistaa, että pelaajat voivat keskittyä täysillä uraansa ilman taloushuolia.

Sijoitukset ja mahdolliset lainat

Vaikka palkat ja bonukset voivat tarjota liigakiekkoilijoille merkittäviä tuloja, saattaa elämän isoja hankintoja varten, kuten asunnon ostoon, olla tarpeen turvautua lainaan. Urheilijoiden taloudellinen tilanne on usein monimutkainen ja vaihteleva, mikä tekee oikeanlaisen lainaratkaisun valitsemisesta entistä tärkeämpää. Lainan ottaminen vaatii tarkkaa suunnittelua, sillä se sitoo pelaajan kuukausittaiseen maksusuunnitelmaan, jonka on oltava kestävällä pohjalla myös silloin, kun ura on epävarma tai päättyy odottamatta.

Lainavertailu on yksi tärkeimmistä työkaluista pelaajalle, joka harkitsee lainan ottamista. Lainojen kilpailuttaminen mahdollistaa sen, että pelaaja voi löytää edullisimman koron ja parhaat lainaehdot, mikä voi säästää tuhansia euroja lainan kokonaiskustannuksissa. Vertailussa tulisi kiinnittää huomiota lainan korkoon, kuukausieriin, lainan kokonaiskustannuksiin ja siihen, onko laina joustavasti muokattavissa, jos tulotaso muuttuu. Esimerkiksi simplyloan.fi on hyvä kaikille saatavilla oleva ilmainen lainavertailupalvelu.

Kun urheilija sijoittaa omiin tulevaisuuden suunnitelmiinsa, kuten kiinteistöihin tai muihin sijoituskohteisiin, on tärkeää miettiä lainan järkevyys ja riskit suhteessa omaan taloudelliseen tilanteeseen. Lainan ottaminen voi olla kannattavaa, kunhan se on hyvin suunniteltu ja lainan ehdot sopivat pelaajan pitkän aikavälin suunnitelmiin. Talousneuvojat ja lainavertailupalvelut ovat arvokkaita apuvälineitä, joiden avulla liigakiekkoilija voi tehdä fiksuja päätöksiä ja varmistaa taloudellisen turvallisuuden myös jääkiekkouran jälkeen.

Palkka, bonukset ja niiden hallinta

Liigakiekkoilijoiden palkkaus voi vaihdella huomattavasti pelaajan taidoista, kokemuksesta ja seurasta riippuen. Huippupelaajat saavat merkittäviä palkkioita, mutta on myös hyvä muistaa, että palkat eivät välttämättä ole tasaisia koko uran ajan. Palkan lisäksi bonukset voivat olla merkittävä osa tuloja, riippuen esimerkiksi joukkueen menestyksestä tai pelaajan henkilökohtaisista saavutuksista kauden aikana. Nämä bonukset ovat usein kiinni joukkueen sijoittumisessa sarjassa, joten taloudellisen tilanteen ennakoiminen voi olla haastavaa.

Yksi tärkeimmistä seikoista pelaajille on budjetoida tulonsa viisaasti, sillä vaikka palkkapäivä voi tuoda mukanaan suurenkin summan, tulot eivät ole varmoja vuodesta toiseen. Talouden hallinta vaatii taitoa ja suunnitelmallisuutta, jotta pelaaja voi varmistaa vakauden myös silloin, kun tulot laskevat tai sopimus päättyy. Pelaajien tulisi ottaa huomioon myös verot ja mahdolliset ulkomaan ansiot, sillä esimerkiksi ulkomailla pelaavilla saattaa olla monimutkaisia verotusjärjestelyjä, jotka vaikuttavat lopulliseen käteen jäävään summaan.

Kun tähän yhdistetään se, että urheilu-ura on yleensä lyhyempi kuin monilla muilla aloilla, on entistä tärkeämpää varautua tulevaisuuteen. Siksi ammattilaisurheilijat, kuten liigakiekkoilijat, usein turvautuvat talousneuvojiin, jotka auttavat hallitsemaan varoja ja suunnittelemaan pitkän aikavälin sijoitusstrategioita. Näin he voivat rakentaa varmuutta myös tulevaisuuteen, kun jääkiekkoura jää taakse.