Ruotsalaismaalivahti Stefan Steen, 31, oli siirtymässä ensi kaudeksi EIHL:ään skotlantilaisseura Dundee Starsiin. Hän oli allekirjoittanut sopimuksen, mutta jostain syystä seura ei koskaan julkistanut sitä.

Kaksi päivää ennen suunniteltua lähtöä Skotlantiin Steen sai kuitenkin erittäin huonoja uutisia. Seura oli nimittäin päättänyt purkaa sopimuksen yllättäen. Tapauksesta uutisoi Värmlands Folkblad.

Sopimuksen purkusyy on erikoinen. Steenin vaimo Emma on raskaana eikä seura halunnut riveihinsä pelaajaa, jonka vaimo on raskaana, sillä omistaja Steve Wardin mukaan se aiheuttaisi stressiä.

Tapauksesta entistä erikoisemman tekee se seikka, että Dundee Stars tiesi jo aiemmin, että Steenin vaimo odottaa lasta, jonka laskettu aika on syyskuussa. Steenin agentti Michael Latschenbergerin mukaan asia ei ollut seuralle aiemmin mikään ongelma.

Wardin mukaan Dundee Stars käytti sopimuksessa olleen pykälän, jonka myötä seuralla oli mahdollisuus irtaantua sopimuksesta. Latschenbergerin mielestä seuralla ei ollut pätevää syytä toimia näin.

Steen oli aiemmin saanut seuralta luvan hankkia uudet varusteet seuran piikkiin. Hän aikookin vaatia seuraa korvaamaan ostamansa varusteet, joihin upposi yli 50 000 kruunua eli yli 4000 euroa.

Steen pelasi Liigassa Sportin riveissä kaudella 2019-2020. Hän torjui tuolloin 23 ottelussa torjuntaprosentilla 88,6. Edelliset kolme kautta Steen edusti ICEHL:ssä pelaavaa Vienna Capitalsia.

LUE MYÖS