Liiga-jumbo HPK:n päävalmentajan paikalta maanantai-iltana potkut saanut Matias ”Maso” Lehtonen, 36, on kommentoinut MTV Urheilulle tapaa, jolla hämeenlinnalaisseura päävalmentajan vaihdoksestaan ilmoitti.

Lehtonen oli vielä maanantaipäivänä MTV:n Tulosruudun isossa haastattelussa, joka näytettiin televisiossa illan lähetyksessä Kymmenen uutisten jälkeen samaan aikaan, kun tieto Lehtosen potkuista tuli julki.

– Ensin tehtiin normityöpäivä. Sitten puoli yhdeksän aikaan tuli puhelu illalla, että tuletko käymään toimistolla. Kyllähän sen tietää sitten, mitä se on. Sen jälkeen ei muuta kuin kamat kasaan ja kotiin tuijottelemaan seinään, Lehtonen alusti asiaa MTV Urheilulle.

Toista kauttaan HPK:ta valmentanut Lehtonen ei vielä tiistaiaamuna myöntänyt kantavansa kaunaa Tulosruudussa luottoa päävalmentajalleen vakuutelleen seuran tavasta ja ajankohdasta potkujen julkaisulle.

– Ei mulla ole kommentoitavaa siihen. Tilanteet muuttuvat varmasti nopeasti, ja kaikki tekevät omia päätöksiään. Minulla on sydän ihan puhdas ja sinänsä kaikki ihan ok. Mikään ei muuta kohtaloani.

– Tosi opettavainen puolitoistavuotinen. Iso pettymys siihen, etten pystynyt valmentamaan parempaa tulosta. Lähden täältä parempana valmentajana. Olen äärimmäisen kiitollinen faneille tuesta, Lehtonen päättää.

HPK voitti viime kauden loppu mukaanlukien vain kolme viimeisestä 28 Liiga-pelistään. Lehtosen paikan HPK:n päävalmentajana ottaa mm. Kärpistä ja Leijonista tuttu Mikko Manner.

LUE MYÖS: