MM-kultaleijona Jani Hakanpää solmi aiemmin syyskuussa pitkän spekulaation jälkeen vuoden mittaisen NHL-sopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa.

Kolmella edelliskaudella Dallas Starsia edustaneen Hakanpään uutisoitiin siirtyvän Leafsiin jo heinäkuun alussa vapaiden pelaajien markkinoiden avauduttua. Sitkeä polvivamma viivästytti kuitenkin sopimuksen rekisteröintiä. Eri medioissa spekuloitiin pitkään jopa sillä, pystyykö 32-vuotias puolustajajärkäle jatkamaan lainkaan uraansa jääkiekkoilijana.

Nyt Hakanpää on itse ottanut kantaa polvensa kuntoon. Puolustajajärkäle avasi tilannettaan medialle Maple Leafsin järjestämässä golf-turnauksessa.

– On ollut hyviä päiviä sekä huonoja päiviä (polven kanssa). Uskoakseni kysymys on ennen kaikkea siitä, että löydämme jään ulkopuolella tavat vahvistaa polvea sekä karsia pois asiat, jotka eivät ole sille hyväksi.

– On kyse oppimisprosessista sen suhteen, mikä on hyväksi polvelle ja mikä ei ole hyväksi sille, ja pitäytyä hyvissä asioissa, Hakanpää kertoo.

Kaksimetrinen ja yli satakiloinen puolustaja tiedostaa hyvin omat pelilliset vahvuutensa.

– Tuon mukanani paljon fyysisyyttä, luotettavaa omanpään puolustuspeliä sekä alivoimaspesialiteettia. Ne ovat ominaisuuksia, joista olen hyvin ylpeä ja olenkin varma siitä, että niistä on apua joukkueelle, Hakanpää luettelee.

Hakanpää kuittaa tuoreesta Leafs-sopimuksestaan 1,47 miljoonaa dollaria.

LUE MYÖS: