Liiga-kartalle paluun alkavalla kaudella tekevä Kiekko-Espoo sai haalittua kesän siirtomarkkinoilta kovan paluumuuttajan, kun Tomi Sallinen, 35, palaa kymmenen ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen takaisin kotimaan kaukaloihin ja Espooseen.

KHL:n, Sveitsin liigan, SHL:n ja Tshekin liigoissa ulkomaan kierroksellaan pelannut hyökkääjä paljastaa yrittävänsä houkutella myös veljensä, kaksi MM-kultaa Leijonissa voittaneen Jere Sallisen, 33, palaamaan jollain aikavälillä takaisin Espooseen.

– Ehkä se en ole minä, joka päättää, kuka pelaa, mutta kyllä olen tehnyt työtä ja aloittanut lämmittelemään, jos velipoika saataisiin myös Espooseen pelaamaan myöhemmin, vanhempi Sallisen veljeksistä kertoo MTV Urheilulle.

Nuorempi Sallinen olisi Kiekko-Espoolle jättimäinen vahvistus. EHC Biel-Biennessä neljännen kautensa aloittava hyökkääjä iski Sveitsin liigassa viime kaudella pelaamissaan 52 ottelussa tehot 13+17=30.

Kahden MM-kullan lisäksi kaksi MM-hopeaa Leijonissa voittaneen Sallisen sopimus sveitsiläisseuran kanssa umpeutuu kesällä 2026.

LUE MYÖS: