HPK on viime päivinä hankkinut kaksi hätävahvistusta joukkueeseensa. Ensin Pelicansista tuttu puolustaja Anton Mylläri liittyi remmiin, ja seuraavana päivänä julkistettiin JYPistä tutun Adam Brodeckin hankinta.

Hankinnoista paistaa läpi suuri hätä. HPK:n harjoituskausi sekä kauden avausottelu Jukureita vastaan olivat järkyttävää katsottavaa. Nuori joukkue viilettää jäällä niin kuin mitään yhteistä pelisuunnitelmaa ei olisi olemassakaan. Kai HPK:n toimistolla huomattiin, että hupsista keikkaa, eihän me pärjätä edes Jukureille, joten karsinnat kutsuvat, jos jotain ei tehdä.

Hätä paistaa myös läpi HPK:n tiedotteesta, jossa kerrottiin Brodeckin hankinnasta. HPK:n toimitusjohtaja Kaj Källarsson puhui tuoreista vahvistuksista seuraavasti.

– Olemme asettaneet selkeät menestystavoitteet tälle kaudelle. Tähän liittyen teimme strategisen päätöksen vahvistaaksemme joukkuettamme kahdella pelaajahankinnalla. Koimme tärkeäksi, että pystymme parantamaan kilpailukykyämme heti runkosarjan alussa.

Ajoin sanat BS-tutkani läpi ja se tulkitsi toimitusjohtajan puheet näin: Meidän täytyy taloudellisista syistä päästä tällä kaudella pudotuspeleihin, eikä 12 parhaan joukkoon pääsemisen pitäisi olla mahdotonta. Pelimme on nyt niin sekaisin, että teimme kaksi pikahankintaa jo nyt, vaikka olimme ajatelleet katsoa vahvistusten kanssa pidemmälle syksyyn rahan säästämiseksi. Hankinnat olivat tärkeitä, koska emme selvästikään nykymateriaalilla pärjää ja muuten pudostupelipaikka karkaa heti käsistä.

Tiedotteen lopuksi toimitusjohtaja Källarsson vielä kinusi katsojia halliin, mikä niin ikään viestii paniikista.

– Meillä on kiinnostava joukkue kasassa ja toivon, että katsojat lähtevät sankoin joukoin liikkeelle niin kauden avausotteluun kuin muihinkin tuleviin matseihin.

2000-luvulla HPK on ollut kokoaan suurempi seura, mistä kertovat monet mitalit ja kaksi mestaruutta. Toivon todella, että näillä hätähankinnoilla ei ole otettu lisää taloudellista riskiä pudotuspelit ja lisätulot silmissä kiiluen. HPK:n joukkue nimittäin näyttää niin heikolta, ettei sitä kakkoskorin ruotsalaishyökkääjillä pelasteta. Mylläri sentään oli oikea vahvistus.

Edelliseltä tilikaudelta HPK teki tappiota 505 501 euroa. Ilman mahdollisuutta kevään tyhjennysmyynteihin voivat tämän kauden tappiot olla vielä suuremmat.

LUE MYÖS