Pelicansin kausi on alkanut jälleen jähmeästi. Kolmesta ottelusta saldona on vain kaksi pistettä JYPiltä. Ässät oli pussinokkia parempi selvin lukemin 2-5. Rumimman tappion tarjoili Lukko numeroin 0-4.

Jäällä Pelicansilla riittää huolenaiheita. Maalivahtipeli on vaikuttanut huteralta, mutta isoin ongelma on puolustuksessa. Pelicansin nimivahvalle pakistolle sattuu junnumaisia merkkausvirheitä jatkuvasti, ja kamppailupelaaminenkin suoritetaan sukkasillaan.

Ulkomaanvahvistuksista eniten harmaita hiuksia aiheuttaa NHL-statuksen puolustaja Wyatt Kalynuk. Kanadalainen puolustaa laiskasti, ei lauo ylivoimalla ja sooloilee vaarallisesti hyökkäyspelissä. Kalynuk puhuu edelleen NHL-unelmasta, mutta puolustaja vaikuttaa alkukauden näyttöjen perusteella tulleen Suomeen vain nostamaan liksaa.

Kausi on kuitenkin vielä nuori ja kentällä voi tapahtua mitä vain. Kalynuk voi parantaa, Pelicansin maalivahtipeli voi jämäköityä ja ykkösylivoimakin voi lähteä toimimaan. Huonoista lopputuloksista huolimatta pussinokat ovat väläytelleet myös potentiaaliaan. Etenkin hyökkäyspäässä.

Valitettavasti Pelicansilla on ongelmia myös katsomossa. Kahden menestyskauden jälkeen väki ei ole löytänyt tietään hallille. Kauden kotiavauksessa Ässiä vastaan yleisöä oli 2234 katsojaa. Perjantain Lukko-ottelussa katsojia oli hieman enemmän 2606.

Samaan aikaan Pelicans-leiristä kitistään kaupungille, miten joukkue tarvitsisi uuden jäähallin. Miksi? Eihän lato ollut viime kaudella täynnä aina pudotuspeleissäkään. Osin syyllinen asiaan ovat tietysti korkeat lippujen hinnat. Siitä päästäänkin seuraavaan asiaan.

Kaudelle 2024-25 monet Liiga-seurat laskivat pelaajabudjettiaan, Pelicans nosti sitä. Lahtelaisten 3 miljoonan pelaajabudjetti on yksi koko sarjan korkeimmista. Kovat panostukset yhdistettynä surkeaan urheilulliseen tulokseen ja aneemisiin yleisömääriin ovat taattu resepti katastrofille.

Mutta kausi on vielä nuori, eikä vielä voida puhua katastrofista tai kriisistä. Ainekset sellaiselle on kuitenkin olemassa, joten Pelicansia ja Isku Areenan meininkiä kannattaa pitää tarkasti silmällä. Näin homma ei voi jatkua.

LUE MYÖS