Mikkelin Jukurit palasi viime kaudella Liigan pudotuspeleihin, mutta ei onnistunut selvittämään tietään neljän parhaan joukkoon. Olli Jokisen valmennuksessa viime kaudet pelannut miehistö taipui puolivälierissä Oulun Kärpille kuudessa ottelussa.

Jokinen jatkoi matkaansa Mikkelistä Ruotsiin ja joukkueessa on tapahtunut muitakin muutoksia. Hyökkäyksen kärjestä ovat poistuneet Jarkko Immonen, Patrik Puistola, Pekka Jormakka, Niko Huuhtanen ja Konsta Helenius, joten tekemistä kurssin säilyttämiseksi riittää.

Maalivahtiosastolla tapahtui myös muutoksia. Rasmus Korhonen jatkoi matkaansa Ruotsin kakkossarjaan Västerås IK:n riveihin ja Markus Ruusun virkaveljeksi Jukurit palkkasi Turun Palloseurassa esiintyneen Eetu Anttilan.

25-vuotias Anttila on kotoisin Naantalista ja on pelannut Liigassa pienellä vastuulla jo useamman kauden. Isokokoinen maalivahti pelasi runkosarjassa kolmen viime kauden aikana yhteensä 40 ottelua. Viime kaudella torjuntaprosentti oli runkosarjassa erinomainen 91,3 ja päästettyjen maalien keskiarvo kova 1,82.

Anttila on TPS:ssä vietettyjen kausien aikana jäänyt aina pahasti ykkösmaalivahtien jalkoihin, mutta Jukureissa lähtökohtaisesti Anttila taistelee Ruusun kanssa tasapäin peliajasta. Jos Anttila onnistuu uudessa ympäristössä voi maalivahti nousta täysin uudelle tasolle.

Mikäli Jukurien maalivahtikaksikko onnistuu runkosarjassa, saatetaan mikkeliläiset nähdä jälleen taistelemassa paikasta mitalipeleissä.

Jukurit aloittaa Liiga-kauden tiistaina kotiottelulla Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan.

LUE MYÖS