Liigan yksi suurimmista mestarisuosikeista alkavalla kaudella on Ville Peltosen valmentama Helsingin IFK. HIFK on jäänyt hieman telineisiin viime kausilla eikä joukkueessa ole paukut riittäneet mestaruuden tavoitteluun. Viime kevään pudotuspeleissä HIFK taipui Lahden Pelicansille puolivälierissä seitsemän ottelun sarjan jälkeen.

HIFK:lla oli viime kaudella ongelmia alakerran kanssa, sillä joukkueen maalivahtipeli oli täysi kysymysmerkki. Tälle kaudelle joukkueen ykkösmaalivahtina lähtee Roope Taponen ja Taposen taustalla kirittävät nuori Edmonton Oilersin varaama Eemil Vinni sekä slovakialaismaalivahti Rastislav Elias.

HIFK:n puolustus alkavalle kaudelle on etenkin paperilla todella vahva. Joukkueesta löytyy runsaasti kiekollista osaamista, mutta myös riittävästi kovuutta. Kovuutta alakertaa tuovat kapteeni Ilari Melart ja Petteri Lindbohm. Kiekollista taitoa edustavat Tony Sund ja yhdysvaltalaispuolustaja Luke Martin. Martin iski viime kaudella Liigassa hurjat 47 tehopistettä.

Huippulupaavan Aron Kiviharjun viime kausi meni loukkaantumisen takia pieleen. Liigassa kertyi vain seitsemän ottelua 1+1 tehoin. Tällä kaudella Minnesota Wildin varaamalta puolustajalta odotetaan todellista läpimurtoa Liigan tähtipuolustajien joukkoon.

HIFK hankki puolustukseen vain yhden ulkomaalaispelaajan kesällä, kun Tshekin pääsarjassa kiekkoillut Ronald Knot saapui Helsinkiin. Knotilla on kokemusta AHL-kaukaloista kaudelta 2022-23, kun Tucson Roadrunnersin riveissä 64 otteluun syntyi 17 tehopistettä. Oikealta laukova isokokoinen 30-vuotias puolustaja voi olla Liigassa kova tekijä.

HIFK:n puolustus on monipuolisuudessaan sitä luokkaa, että Liigassa menestyminen ei jää ainakaan tästä kiinni.

LUE MYÖS