Jääkiekko on nopeutunut huimasti 2000-luvun edetessä. Enää kaukalossa eivät dominoi kaksimetriset järkäleet, vaan NHL:n huipulle on kiivennyt iso joukko pienikokoisempia ja vikkeläjalkaisempia taitureita.

Alkavalla NHL-kaudella joukkueiden välillä nähdään merkittäviä kokoeroja. Kaikkein raskain joukkue on Boston Bruins. Keskimääräisen Boston-pelaajan paino on 94 kiloa.

Koko NHL:n kevyin joukkue on puolestaan Colorado Avalanche. Avsin keskimääräinen pelaaja painaa 87 kiloa. Coloradon pelaajat ovat siis keskimäärin seitsemän kiloa kevyempiä Bostonin järkäleisiin verrattuna.

Koolla ei selvästikään ole mitään merkitystä joukkueiden menestyksen kannalta. Viime vuosina sekä Colorado että Boston ovat menestyneet vahvasti NHL:n pudotuspeleissä.

NHL:n suurikokoisimpiin joukkueisiin Bostonin lisäksi kuuluvat Vegas Golden Knights, New York Islanders, Toronto Maple Leafs ja Detroit Red Wings. Pienikokoisimpia ovat puolestaan Coloradon lisäksi Philadelphia Flyers, Minnesota Wild, Florida Panthers ja Pittsburgh Penguins.