Kesällä 2023 Los Angeles Kings jätti muun muassa Montreal Canadiensin nuolemaan näppejään. Kings onnistui värväämään hyökkääjä Pierre-Luc Dubois’n riveihinsä jättimäisessä treidissä Winnipeg Jetsistä. Samalla nuorelle sentterille tehtiin kahdeksan vuoden ja 8,5 miljoonan dollarin vuosipalkkainen jättisopimus.

Suuret odotukset johtivat lopulta niitäkin suurempaan pettymykseen. Kauden päätteeksi Los Angeles kauppasi kalliin hyökkääjänsä Washington Capitalsiin ja sai vaihdossa ainoastaan maalivahti Darcy Kuemperin surkean sopimuksen. Heikko kausi ja kallis sopimus olivat romuttaneet Dubois’n markkina-arvon totaalisesti.

Nyt Dubois on viimein avautunut ajastaan Kingsissä LaPressen haastattelussa.

– Tulkitkaa tämä, miten haluatte, mutta olen aina tarvinnut selkeää ohjeistusta, että voin työskennellä 100-prosenttisella teholla. Hämmennyn, kun on harmaata aluetta. Alan kyseenalaistamaan kaiken. Olen työstänyt asiaa nuoresta lähtien. Ja heti ensimmäisistä keskusteluista lähtien joukkueen kanssa en tiennyt, mitä minulta odotetaan. En tiennyt omaa paikkaani. Ei ole mahdollista suoriutua hyvin, jos koko ajan kyseenalaistaa itsensä, Dubois sanoo.

Dubois’n kertomus eroaa paljon Kingsin versiosta. GM Rob Blake kertoo jopa laittaneensa luistimet jalkaansa ja menneen itse jäälle näyttämään, millaista kamppailupelaamista löysästi esiintyneeltä hyökkääjältä kaivattiin.

Dubois kertoi myös ongelmistaan päävalmentaja Todd McLellanin kanssa.

– Emme puhuneet paljoakaan. Todd on enemmän joukkueen taktikko. Ehkä meillä ei ollut oikeanlaista suhdetta. Ehkä olin liian vaativa, kun halusin, että minulle kerrotaan polustani eteenpäin. On selvästi minun syyni, että asiat eivät toimineet.

– Yritin vastata haasteeseen, mutta olin jumissa harmaalla alueella koko vuoden. En tuntenut oloani kotoisaksi. Joukkuekaverini auttoivat ja halusin lyödä läpi, mutta homma ei vain toiminut.