Montreal Canadiens kohtasi tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa NHL:n harjoitusottelussa Philadelphia Flyersin. Canadiens oli kotijäällään pelatussa ottelussa vahvempi 5-0 -lukemin.

Ottelussa Patrik Laine esiintyi ensimmäistä kertaa Canadiensin paidassa, mutta toinen uusi suomalaishyökkääjä vei kaiken huomion. Tämä oli KalPassa ja Leijonissa viime kaudella väläytellyt Oliver Kapanen.

Kapanen keräsi ottelussa kaksi syöttöpistettä ja valittiin ottelun kakkostähdeksi. Kapanen pelasi kolmoskentän keskellä laidoillaan Alex Barre-Boulet ja Emil Heineman. Suomalaishyökkääjä petasi laitahyökkääjilleen maalit mieheen.

Canadiens on alkavalla kaudella niitä joukkueita, jotka hakevat nousua lähemmäksi pudotuspelipaikkoja. GM Kent Hughes ja jääkiekkopuolen presidentti Jeff Gorton rakentavat kuitenkin maltilla tulevaisuuden menestysjoukkuetta.

Syksyn harjoituskauden aikana onkin mielenkiintoista nähdä pystyykö loistavasti liikkuva Kapanen murtautumaan NHL-miehistöön vai palaako suomalainen Eurooppaan keräämään kokemusta. Mikäli näytöt pysyvät yhtä hyvinä, niin Eurooppaan Kapasta ei olla lähettämässä.

LUE MYÖS